dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 28 juni 2010

Oh vad det blommar, samt ett recept!

Efter en go midsommar i goa vänners lag så känns det att sommaren börjat.
Utflykter ska göras, Österlen, stranden, friluftsbadet, Lopppisar, Storstaden,Nöjesparken ja vad mer.Visst är det skönt att bara vara ledig hemma. Det tycker jag, jag har inte lust att resa ifrån dessa underbara ljusa sommarnätter, eller sköna dagar i min trädgård.JAg hoppas istället på många besök av vänner.
BArnen ja dom behöver ut och resa, röra sig ,eller?,jo kanske det. Men en sommarjobbar åtta veckor, en vill bara åka skateboard, och minstingen är nöjd med småutflykter.
Därför blir det ingen resa i sommar, bara småutflykter, och jag tror jag är nöjd gubben är nöjd och minstingen.
Första utflykten:: Vi har varit på Felix favoplats, High Chaparal,( wow hur skrives detta),efter den utflykten så måste Felix gå runt utklädd som Lucky Luke, ( fast det är 25 grader varmt!,,svettigt!)Avarell en av bröderna Dalton blevFelix favorit. Där var lite folk och skådespelarna på plats var ju helkul tyckte Felix. Tyvärr var ingen kamera med.Ja, jag lovade ju om den vart god att dela med mej, det var den, god och mäktig. Här kommer recept på vår midsommartårta,,utan jordgubbar åt vi den,,med grädde,,jordgubbarna åt vi upp framåt natten. De var goda, godare än på länge,,kanske pga av priset,,45 kr litern, eller var dom goda pga att de mognat långsamt. (Detta diskuterades under midsommarnatten,,vi tyckte det var dyrt med 45 kr litern, i fjor kostade de 25 kr..)


Hos mej blommar denna med tre blommor, har en till salu på tradera just nu, har du lust att äga en, gå in och bjud!


I trädgården blommar just nu massor, bla min Potentilla den passar bra i hop med den mörka Alunroten.
Min Nelly Moser blommar men blommorna är bara längst ner och dolda under min Hortensia,,lite misslyckat, men det finns knoppar på höjden med, de kommer väl.

De rosa nejlikorna som doftar underbart är i full blom, lite sena i år.


Gröna skalbaggar gömmer sig i den överblommade Irisen, tänk jag läste ju vad den hette skalbaggen och det är redan borta ur huvudet! Min hårddisk har semester,,


I min kula ser jag inte allt men mycket ,
Mina vallmo som snart är överblommade, men då tar pionerna och rosorna över så dem ska jag ta och fota ikväll.
Ha en bra dag nu kallar tvätten, och sedan ska vi åka till badet.

10 kommentarer:

 1. Nelly Moser har jag också, men tänk vad blommorna kan se olika ut. Ja alltså färgen är lika, men formen är helt annan. Mina kronblad sitter tätt mot varandra. Min förra som sorkarna åt upp var någonting mitt emellan. Lustigt! Kladdkakan såg förödande god ut! Borde kanske ta och pröva baka den! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 2. Det är ju inte klokt vad det blommar och doftar överallt. Synd man inte kan trycka på en "pausknapp".
  Ha det så bra allihop
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Så vacker den är din hibiscus(Stavas det så?)Inte så vanlig.läcker.

  SvaraRadera
 4. Men vad!!! Har du varit på High chaparall utan att komma förbi hos mej o fika!!! Du körde bara precis i min kant=).
  Men ska du bara göra korta utflykter i sommar så kanske du kan komma hit en sväng på bloggträff. Vore ju kul.
  Vi åker till Danmark 4 dagar v28 sen är inget mer planerat o det är skönt. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Att resa är säkert bra och kan vara lärorikt på många sätt men man ska inte föringa "hemmatiden" och de spontana utflykterna. Tror att många överskatar resandet faktiskt. Vi reser inte av olika anledningar men gör gärna utflykter och dagstripper. Ska till Köpenhamn i år och vi tar tåget dit.
  Våra barn pratar länge, flera år, om pickninckar i skogen mm som vi gjort så det går nog ingen nöd på dem. Finns mycket att uppleva i vårt land! (14 o 16 är våra barn/tonåringar nu).

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst var det dyrt med jordgubbar, på midsommarafton kostade de 50 kr här hos oss, nu är de "nere" i 45...
  Ni verkar ju ha ätit en smarrig tårta, men det verkade som om du ville ha mitt recept också..;o) Kommer här: - till mina stora tårta vispade jag 8 äggvitor hårt, vispade sen ner 4 dl socker lite efterhand, varvat med 1 msk vaniljsocker, 2 msk maizenamjöl och ca 3 tsk vitvinsvinäger. Bred ut på en stor plåt, grädda i 150 grader i ugnen i ca 1 och ½ timme, jag sänkte nog värmen till 110 grader efter en halvtimme sådär. Sen är det alltså lemoncurd ovanpå och 6 dl grädde och 2 liter jordgubbar. Den blev alltså rätt stor, vi var 12 stycken som åt och åt....vissa tog om 4 gånger...! Så den var ju lättäten..:o)
  Vill man göra en mindre, typ en vanlig rund så går det åt 4 äggvitor och så minskar man det andra motsvarande.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Underbara somriga bilder och inte är det väl fel att stanna hemma på semestern!?
  Vi hade ju tänkt att som vanligt ta en vecka framåt sensommaren och åka runt opå fastlandet och titta på trädgårdar, men......Penny är alldeles för gammal. Hon orkar inte med värmen/solen i bilen (trots att vi har AC), så jag har avbeställt alla hotellrum. Trist, me`n "That´s Life".

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Hos oss i år så ska vi göra dagsutflykter och bara njuta och ta dagen som den kommer. Härlig färg på växten. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Den svenska sommaren tycker jag det är synd att resa bort från, den är så kort ändå.
  Vad fint det blommar hos dig.
  Du får gärna knycka idén med rosendraperiet. Kul att du tycker det blev bra.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Dina rosa nejlikor, var kan man få tag i dem? Jag har letat så länge!

  SvaraRadera