dalia

dalia
Pepparbacken

fredag 18 juni 2010

Kvällsvandring på Pepparbacken

VAd är bättre än att gå en runda sin trädgård och fota det jag ser just nu!

Häng med!


Den vita Vallmon blommar

En ros räddad från min arbetspalts, namnet har jag glömt...


Planteringsnoja i allt, tex min gamla spis fick lite ettåringar och kryddväxter,,få se hur det blir.Sommarslöja är fin


Ibland ser jag något jag inte vill se,,jag plockar dem och de är otroligt många!
Avskyr dessa sniglar! de äter och äter!Rosnkvitten blommar fint!En favorit, Rosenkragen!! Skulle vilja ha den i mängd, men just nu har jag bara två ynka blommor men i fjor åt sniglarna upp alla!Grannens rosor blommar så härligt, Vresrosor dubbla!


Prästkragen dom har jag först i år ,,de har varit uppätna i många år,,men jag har vägrat gräva upp dem!Idag hade jag två vänninor på besök fick då denna fina blomma och en hel krog med frukt och grönsaker, men den hann jag inte fota förrän min käre gubbe hade packat upp den.Fick en kivi planta av min svägerska,,den har sett lite död ut länge, men det finns liv i den se de små bladen som börjat växa!Junimånadsbild får vara med!Min mans Hallonland tar sig, Embla (dottern) undrade om det var en djurkyrkogård!..hmm Hallonstöd!
Dubbla tjärblomster blommar så fint!
Planteringarna i krukor tar sig för varje dag!

'


I fjor köpte jag en Bergvallmo, då blommade den inte, i år har den haft knopp och vart på g..så kommer jag ut och sniglarna har haft party !SUCK!


Dubbel Akeleja, har haft tre men hittar bara en!

Härligt med aprikos Iris och allium

href="http://www.mylivesignature.com" target="_blank">

5 kommentarer:

 1. Läckert med spisen.
  Och "djurkyrkogården" var precis vad jag tänkte på oxå.
  Inte kul med sniglar men du har ju ändå en massa kul att visa.
  Ha en skön lördag. /Knatten

  SvaraRadera
 2. Vilken massa blommor du har. Jag tyckte att jag hade många. Men jag har i alla fall en vallmo som är otroligt vacker, lite orange, med svart inne i. Jodå där kommer ett foto så småningom. Har strul med Hjalmar efter åskan, vissa program funkar inte, så jag säger "lite svärord" emellanåt. Nu skall jag ut och byta blommor i min pyramid.
  Ha det nu så gott och njut
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Tack för visningen, va mycket fint som blommar hos dig nu!Synd bara på de där förb***ade sniglarna som skall kalasa...

  SvaraRadera
 4. Äsch så trist med sniglarna som äter upp vad du har! Ännu är jag skonad ifrån dessa äckliga slembollar! Trevligt att få se allt fint som du har. Vackra härliga pelargoner. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Prova och gräv ner en burk med öl i där de festar som mest. Har tre stycken i samma höjd som jorden vid min vita och där samlas de och det är bara att hälla ut eländet. Har ju en torrperiod just nu så det finns visst fler besökar som gillar mitt matbord "ler". Ja jag har knåpat ihop skåpet "ler". det är bara en fyrkant med fyrkantslister spikade årt hyllorna, enkla gångjärn och magnetbitar som stängningsanordning. Hoppas ni får en skön midsommarhelg, Karina.

  SvaraRadera