dalia

dalia
Pepparbacken

onsdag 10 augusti 2011

Fortsättning på bygge..trappa +torkställning.Måste bara visa lite njutbara blommor som glädjer mig nu.Malva , Stormhatt och höstläkesilverax en go kombination just nu i min trdägård.

Torkställning var det sedan två plintar och så några pinnar, tyvärr ingen fin snickarglädje som Annete hade på sin, så avancerade saker fixar min gubbe inte, enligt honom själv.

Jag ska köpa krokar och lina imorgon och hoppas på mindre regn så jag kan inviga denna. Trappan helt klar,
i kanten ser ni två herrar som jag klippt tassarna på idag. Erkänner att det är bara en av dem som är klar ,Boysen , Ozzie han är inte den enklaste att klippa han lägger sig med tassarna inunder sig och ja vi blir lite ovänner när detta ska ske, men regnet kom så han blev inte färdig,har ju elmaskin och det är inte läge med det då det störtregnar..för det gör det nu, sedan en timme tillbaka.


I min trädgård händer det saker..jag har grävt och grävt som en galning idag.Jag har planterat mer i hallonlandet det nya, överblivna perenner och min planteringskö= blommor som ska ner i mina rabatter men inte ännu dom ska få stå väl nergrävda med kruka i landet tills nästa säsong.Hallonlandet ligger längst ner på vår tomt.
Utsikten från vår nya trappa, ni ser boken i högerkant den som var med vid häcken på kortet som har lite inritad palnering längre ner i inlägget. Där Boysen står stod jag då jag tog fotot.Här är mest en väldigt fin gräsmatta, vi har ju sått mycket gräsmatta i år som ni vet och därför är vi mycket nöjda med denna regniga sommar, det har regnat liksom lagom för att den skulle gro och hålla sig grön och fin.
Som ni kanske ser är min trädgård i etager, överst vid gröna pilen är andra etagen, (första är vid bastun), Där ska min man plantera fruktträd säger han, jag är med för jag älskar blomning av äppel, och körsbär,,


Nästa etage har jag börjat gräva ur, där ska bli rabatt jag är klar med två meter se röda pilen ,,men det är tungt så det blir färdigt när jag orkar.


Mellan boken och min nya rabatt ska jag sätta en häggmispelhäck tvärs över för att börja skapa rum i min trädgård, oh det är så kul att planera...


Vår himmel över Pepparbacken just nu , det är regnsol hos oss!!!

7 kommentarer:

 1. Torkställningen är jättefin! ...även utan snickarglädje! :)
  Det är annat än min fula vinda, men den funkar i och för sig bra.

  SvaraRadera
 2. Oj vad du gräver och planerar nytt! Själv är jag nu av någon anledning lite oinspirerad. Första gången på fem år, så någon gång måste det väl slå lite tillbaka. Kanske det beror på att jag har så förbaskat sjuk rygg om morgnarna att jag därför håller igen. /Mimi

  SvaraRadera
 3. ...att det är så kul att få se hur andra har tänkt sig och hur dom har det. Spännande att få se fortsättningen på planeringen!

  SvaraRadera
 4. Du har en fantastisk trädgård och etager är fint om än lite arbetssamt, men det har man igen på det intressanta och estetiska. Trappan är ju bra!
  Vilken fin rabatt det är på första bilden, underbara färger!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Åh, precis en sån där torkställning vill jag också ha! Får se om det kanske kan bli av redan i höst.

  Vi har också en tomt som sluttar ner och bildar olika etager. Inte alltid så praktiskt, men jag gillar att det liksom bildar olika avdelningar.

  Hoppas vi ses den 21/8! Må gott så länge!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Fin torkställning ! Som du planerar, ser fram emot att besöka er & er Pepparbacke.
  Ha det gott sålänge.
  kramar jag

  SvaraRadera
 7. Det är så kul att se hur er trädgård tar form. Det blir jättefint på alla sätt. Väldigt personligt. En sådan torkställning brukar jag passera på en Charlierunda och beundra!

  Kram Ingela på Hållplats Åhus

  SvaraRadera