dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 6 augusti 2011

Bloggträff i SkåneVid lunch styrde jag och Ninne och Susann bilen mot Örkeljunga, Värdinna för träffen var Helene som visade sin fantastiska trädgård, som jag bara förut upplevt från bloggen.

Helene visade oss också sin fars trädgård som hon designat och han byggt. En härlig trädgård med damm och bäckporl.


Helen hade också designat denna trädgårdsdel som var med upphöjda odlingspallar, och plats för rullator eller rullstol, handikappanpassad. Min bild är inte så bra men denna är en dröm för oss tr nördar då åldern faller på.

Lite blomning från Helenesträdgård kommer här.


Träd som är lite ovanliga fanns hos Helene, Ginko, Lönnar, Tulpanträd, trumpetträd,det som blir lite pepparkaksdoft av på hösten, ja en massa orginela träd som jag blir lite uppslukad av att lyssna på Helen då hon berättar om de oliak sorterna så jag glömmer att fota, men Maria Berg fotade, och Susann(Min torpblogg) och Ninne(Ninnes oas) där finns säkert mer fina bilder hos dem.


Vi avslutade dagen på Helens jobb Växtia utanför Markaryd, där vi handlade lite, bilen var knökfull redan då vi kom dit för vi hade ju haft bytaväxter team hos Helene innan.

Nu ös regnar det på Pepparbacken och det är bra, för imorgon ska allt det jag fick idag i jorden repotage kommer om det .

6 kommentarer:

 1. Så trevligt ni verkar ha haft det och vilken fantastisk trädgård. Jag vill också ha en bäck, fast idag har jag en naturlig för det regnar så mycket.....
  Kul med fullknökad bil!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Hej på dej, vad spännande och en dag rik på innehåll. Nu väntar jag på att se vad du får till med det här. Lycka till!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ni haft en trevlig och intressant dag. <Underbart att ligga o plåta i trädgårdar o rabatter...hihi....så är vi nog lite till mans (kvinns) i blomstertokar:)//Helen

  SvaraRadera
 4. Så roligt att se bilder från träffen :) Hade inge möjligheter att vara med, så det är extra roligt att läsa och se bilder från ert möte. Haha - Maria i full action :)
  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 5. Vad duktiga ni är som redan bloggat om denna underbara dag. Mitt inlägg med bilder kommer först i början på vecka.....den som väntar....
  Förresten blir det snart en tripp till Pepparbacken :)

  SvaraRadera
 6. Kul att ni kom - och kul att se dina fina bilder från min trädgård och pappas med. Nu gav ni mig en massa jobb med att gräva ner alla nya växter jag fick - men det är kärt besvär.
  Ha det bra.
  Kram Helen

  SvaraRadera