dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 3 januari 2010

Månadsbild JanuariKanske kan denna vy bli en förändringens bild, jag har funderat på vilken jag ska ha som månadsbild, men nu 2010 så får det bli denna vy tagen från balkongen.
Växthus, bastu, lite kryddland..osv.

Idag har jag och Ozzie som vanligt vandrat i kylan, idag gick vi ut på landet, och det var gnistrande vackert tyvärr ingen kamera med. det som fascinerar är att jag gillar vintern i år. Jag tror att det är för den är kylig, klar och solig, inget grådass.

När jag kom hem gick jag upp på vinden och tog ner mitt lilla bord, det har varit med mej ett tag, och inte fått plats därnere innan men nu ska det få en plats i vårt ännu ej riktigt inredda allrum.
Jag är förtjust i avlutade möbler, jag vet att det inte är inne, men jag gillar det,,(men inte gubben min). Jag har en avlutad soffa, en skänk , ett tvättbord med skåp och ja detta bord,vet ännu inte hur jag ska använda dem , just nu står de bara där, skänken är fylld med stereo, tvättbordet har en gammal tv på sig, soffan brukas av Ozzie mfl, och detta bord behöver avlutade stolar. Usch jag skulle behöva en inredare, eller ja ni får se i framtiden för att jag ska få ihop det själv så måste de mogna fram och det tar tid.


Vårt uterum är fyllt av vackra frostrosor som bildar underbara mönster.


Dom försöker Felix måla av, skönast att hålla sig inne i dag med, Vi gick en eftermiddagsrunda vid femtontiden, då var det bara tio grader,,brrrr!Tonåringarna fick vi inte med oss men lilleman han cyklade med.


Idag har jag inventerat, ja det var ett måste. Jag pratar om fröinventering och det vart mycket kul jag hittade..mina fröer bor i dessa byråer.


Här hittade jag massor, ska skriva en lista kanske någon som vill ha ngt kul, kommer snart..för jag behöver dela med mej,,jag har för mycket , och har redan beställt på Botan.Nej nu ska jag gå ut i garaget och se om jag kan hitta lite ny jord till min vita hibiskus.
Ha en go kväll alla!

4 kommentarer:

 1. Vem har inte för många fröer - men det hindrar ju inte att man beställer fler =). Jag samlar mina i en pärm med fotofickor. Tycker det funkar bra men har konstaterat att mer än 100 sorter ryms inte så nu får det bli två pärmar istället.
  Jag var också ute och njöt i det fina vädret idag. Lite väl kallt kanske, men såå vackert! Betydligt bättre än slasket vi i Skåne är vana vid...
  Ha det gott
  /Helen

  SvaraRadera
 2. Jisses du ser ut att vara rik på fröer.. jo jag har väl en hel del också.. hmm... Helens tips om plastfickor låter bra och smart kanske skulle man organisera om sig lite.. om jag hinner innan säsongen startar vill säga.. =). Ha det gott och ta på dig varmt i vintersverige.. Moa

  SvaraRadera
 3. JA det var en bra idee Helen, för jag har börjat igår med denna sortering.Ännu bara en pärm,,fniss ska bromsa där.

  SvaraRadera
 4. När vi hade trädgårdskursen sent i höstas gav jag bort mina gamla fröer, skönt att rensa ibland. Hoppas att några av dem gror.
  Idag målar ju alla sina gamla möbler i vitt. Lite synd tycker jag för avlutat bryter av fint mot de vita väggarna.
  God fortsättning!
  Birgitta

  SvaraRadera