dalia

dalia
Pepparbacken

onsdag 30 januari 2013

Tävling!! Samt vår i luften!


Hos  http://rosorochruiner.blogspot.se

Kan du vinna korg och smink-väska kika in på  fina blogg du med!

Idag känns förkylningen lite på väg bort, när solen sken så var jag och herrarna tvungna att ta en tur i trädgården ,,och kameran,,trodde jag skulle hitta Snödroppar men ännu ligger snön tjock i mina
 Då letade jag lite detaljer som jag gillar i min trädgård , de som jag kan glädjas åt även vintertid..Trollpilen ja lite tjatigt kanske men dess form och fram för allt färg i solljus är så fin! (Du som kommer och besöker mig får gärna en pinne för att kunna skapa din egen Trollpil,,lätt att driva igång ,snabbväxande, kul att forma, samt underbar i vinterskrud

- hmm Matte? Ska vi inte spåra undrar Boysen .

 Keramiksvanen är lite snuvig i näbben!

 ¨Åter till detaljer,, 
Buxbomen, den är grön på en del ställen,,men mystiskt röd gul på en del..sjuk eller?

 En detalj som är bra i vår trädgård ett stökigt hörn som är lekplats där får man elda , såga , bygga,,ja vad man vill där håller vår elvaåring till , och oftast så eldar han hejvilt!!

 Sol mellan trädtopparna kan det vara bättre..
 På vår tomt finns som ni vet många fina murar, i kanten av skogen finns denna , där har jag påbörjat mitt Wodoland ,,trodde jag,,idag såg jag ngt mystiskt,, och frågade min make vad det vr,,han fick lite hallonplantor över så dem har han petat ner i mitt blivande Wodoland..ni ser pinnarna bakom Rhodedenron,,vet vem som ska gräva bort dem så fort tjälen släpper,,

 Hittar boken som min dottra karvade i långt innan vi ägde denna tomten,,Boken lever och växer ,,och hennes lilla inskription finns kvar, undrar vem hon var kär i då,,var nog för elva år sedan?
 Stenbänken, lite i kyligaste laget att sätta rumpan på idag.


Lite för hundarna,
 Spåret lagt i trädgården idag ,,med köttfärs ,,mmmm
 Boysen låter roligt då han söker, han är ivrig och pigg, medan Ozzie är lugn tyst och systematisk.
Efter denna trädgårdsrunda fick både matte och hundarna sova en runda...är nästan frisk ..men fy vad trött jag blev ..

4 kommentarer:

 1. Tack för titten i din trädgård. Buxbommen som såg ut så där grävde jag upp och slängde. Svanen är jättefin. Ha de gott.

  SvaraRadera
 2. Tack för fin bildkavalkad. Ja nu längtar iaf jag väldigt mycket efter våren. Hoppas den kommer tidigt i år. Nu har jag äntligen börjat ta ut kameran på promenaderna. Snuviga är många nu och konstiga förkylningar som sitter i länge och ger bihåleinflammation och lunginflammationer. Inte kul alls det där. Den där svanen du har är verkligen fin och naturtrogen. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 3. Bakgrunden på bilden av "stökiga hörnan" är ju kanon vacker
  Keramik svanen jätte fin, även en fin stenbänk att sitta
  på (helst på sommaren) och stenmurarna bär på en livshistoria.
  Min buxbom blir sådan oxå på vintern, men den rättar till sig sedan, så har den gjort i några 10 år. Ingen sjuka på den har en kunnig sagt, men täck över den vid fotknölen på våren så ej solen torkar ut den, du kan testa, innan du slänger för de växer sagta och är speciella.

  Spårning för vovvarna måste vara jätte kul för dem.

  Kram och må väl/ eva

  SvaraRadera
 4. Hej

  Vad bra med en sådan hörna i trädgården där man kan få leva lite rörvare... hi hi.
  Jag vet faktiskt inte när det är som bäst att beskära en ormhassel hårt.Tror att det är bra att göra i februari. Sedan klipper jag lite så fort något sticker upp oavsett årstid.
  Man kan också stamma upp den och tukta till den, även det är fint. Jag har en av varje.
  Lycka till
  Annika

  SvaraRadera