dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 6 januari 2013

Foto städning - Boktips!!!


Idag har jag sorterat mina foton i sina filer, och  beställt en foton.-bok. En foto - bok med 2011- 2012 s keramik alster  både från mig och mina kursdeltagare. Jag tänkte så att den ska finnas i verkstaden så att nya kursdeltagare finner inspirationen i den...Den var nästan gratis,,frakt på 50 kr,,det var överkomligt!!!Jag letade på nätet efter gratis foto böcker ,,tips från min kära dotter,,hon har gjort tre sådan där hon bara betalt frakten,,lite häftigt ,,får se hur den blir..spännande.


Som ni vet brukar jag lyssna på böcker men nu har jag tänkt att läsa lite fler och ge er lite boktips här,,det är årets mål..undrar om jag fixar en i månaden som Humlan gör ..hennes blogg har glatt mig med sina boktips hela året.
Se adressen till hennes blogg nedan.
http://humlanssurr.blogspot.se/

En annan favoblogg  då det gäller boktips  är Hanneles, se länk nedan, båda ger mig en kick att hitta bra böcker.

http://hannelesbibliotek.blogspot.se/

bild lånad av I Form


Får ju viska,, att dessutom har Veronica frk Humla inte utmanat mig på Plankan, men väl informerat mig om hur länge de som har rekord kan stå i planka,,jag måste med utmana mig själv,,ska berätta hur det går längre fram....har tränat hela jullovet varannan dag med mannens kettelbells, plankan och hans motionscykel,,inte är det kul ,,men jag mår bra av det.. i>I morgon  börjar dessutom vår måndagsgympa här i byn,,den är helt super..

Måndag och jobbedag ,efter ett helt lugnt jullov känns det mycket bra att börja jobba....jag lyckades stänga av jobbet helt under jullovet och det är bra ,,nu är jag sugen på att starta upp terminen,,med mitt underbara jobb och goa kollegor och barn.


Boktipset var det nu!!Nu har jag snart läst ut årets första bok, och den är ju extra bra eftersom den handlar om hemtrakterna..Böljelek är en skulptur som finns på torget i Karlshamn, som en fontän liksom..Så heter även denna bok!
Lättläst, ok,,tar Ad libris presentation till er,,det tycker jag  är bekvämt och bra!!

Karlshamn 1897. Ett dött barn med siffran 13 skrivet på huvudet hittas i ett tygpaket på en bakgård. Kyrkoherde Simon Eldfeldt i Asarum blir indragen i fallet som blir alltmer komplicerat när det visar sig att detta är det andra liket som påträffats på kort tid, med samma siffra på huden. De styrande i Karlshamn grips av panik. Sveriges konung, Oscar II, ska besöka staden, och det sista man vill ha är en rad ouppklarade mord och den oro detta skapar bland invånarna. Samtidigt gör en kvinna klar sin packning vid en fjord i Norge. Hon har ett uppdrag som kräver ett gevär. 

Detta är upptakten till första kriminalromanen om kyrkoherde Simon Eldfeldt, en sympatisk, eftertänksam man som kämpar med sin vikt och försöker älska sin unga, vackra otrogna hustru.

7 kommentarer:

 1. Halloj! Så roligt att du vill vara med i favoritväxtutmaningen!!! Det ska bli så kul att se vad all hittar på. Men en liten teknisk detalj, du har länkat hela din blogg till länksamlingen och det funkar inte. Jag tar bort denna länk och när du sedan har skrivit ditt inlägg om din favoritväxt i januari så får jag be dig att länka detta specifika inlägg.

  Det ska bli spännande att få se din favoritväxt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. oops ,det vart ju lite tokigt,tekniken och jag är inte alltid vänner.. ja jag skriver först i helgen, för det är mörkt då jag kommer hem nu i veckan vill ju gärna ha ett foto med ,,undrar om jag fixar detta med länkningen,,?? du kanske får instruera mig??
   Hoppas det går..kram !!

   Radera
 2. Ja du.... det där med plankan!!! Klarar en minut, sen rasar jag!!! Tränar ganska flitigt, men är en sopa när det gäller plankan!!! Gäller att spänna magen, så man inte rasar!!!! Önskar dej ett gott 2013!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 3. Tack för tips med boken, den verkar spännande.
  Någon planka prövar jag ej, mina axlar o nacke är inte vän med hela mig. Har fått cortisonspruta nyligen för axel-arm värk.
  Men gör andra rörelse som sjukgymnast visat.

  Trevligt med foto-bok, det är sällan nåt är gratis.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Inte bara jag som sorterat bilder. Ska nog också kolla upp det där med fotoböcker.

  SvaraRadera
 5. I dag bjuder jag på läbbiga kakor :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ljusstakarna i mitt inlägg idag är sådana där billiga fuskmässingsljusstakar som man kan hitta i parti och minut på loppisar. De är ofta fina i formen, så med lite svart sprayfärg blir de toppenfina!

  Tack för boktipset och trevlig helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera