dalia

dalia
Pepparbacken

fredag 29 april 2011



Plommonträdet blommar.



Vårkragen







Trebladsblomma, eller vad den nu heter?? Söt är den ivarjefall.

Tulpanerna blommar.
Körsbärsblom
Efterlängtade gröna växter.
Kungsängsliljor.

Pärlhyacinter.

På bordet inne står dessa rosor jag fick av svärmor.


Nu lite rundvandring på Pepparbacken.

> Min utsikt från köket börjar jag med, en backe av grönt, härligt att bo i skogen när det grönskar.

Kryddlandet till höger och växthus till vänster om man står med ryggen åt trappan,

längst ner syns en liten cykelväg det är där min tomt slutar


måndag 25 april 2011

Vårtecken vecka 17, den nionde veckan,,

Hos mig blommar mycket nu varje dag så grönskar det mer och mer, det som är alldeles speciellt idag och i helgen, det är grönskan i bokens skog den är så speciell, Skir och en helt sagolik grön färg som bara finns just nu i början av våren när bokens blad kommer,,dessutom matchas det fint med vita vitsippsbackar.

Våren är hoppens tid för det är en massa positiv framför en och våren får jag längta efter varje år..jo det är min abseluta favorittid!

Bokskogen fastnade inte på foto idag men hör och häpna jag vart tvungen och ut och studera mitt körsbärsträd,

och det blommar nästan,,jag var ju lite förundrad över Agnetas träd,,men det fick jag en förklaring till i förra inlägget.



Vår soldusch är nu invigd otroligt tidigt i år men oh så GOTT!

Nej nu ska jag leta upp mina jobbenycklar det är ju dags imorgon efter en go veckas påsklov!

Ha det så gott ni som kikar in till mig!

söndag 24 april 2011

Vilket härligt väder..då tvättas det på Pepparbacken!


Förra inlägget hade jag ju min tvätt med, varför då undras det,,jo jag älskar att hänga tvätt ute, tom så jag tvättar lite mer just nu pga det...lite maniskt enligt min man,,men det är vår liksom!

Igår kraschade vindan,,ja nu tjatar jag om att jag vill ha ett torksträck i stället eller två,( det är liksom finare tycker jag,,kanske inte så praktisk som vindan,,hur hänger ni ,,uppmaning är det någon som har en fin idee om hur man kan hänga tvätt???
men var i trädgården ska jag ha det,,det får ju inte vara för långt från huset och tvätt stugan.



MIn Stjärnmagnolia blommar, det har gått på tre dagar så har allt som stod i knopp slagit ut.




Balkansippan är ljuvlig.


Pepparbackens egen Vitsippebacke är helt ok!

Sparrisen sticker upp ska jag täcka den eller ska den få bli grön??

När jag klipper och rensar dyker trädgårdspynt fram.
Ett litet tomtehus.

En betongfisk.


Min trogne vän som är mig hack i häl alltid,,lilleman Boysen fick vara inne hos barne en stund idag, han glömmer bort att vila när vi är ute, och idag fick han värsta pudelfnatten, (ja ni som har sett det vet vad jag menar,,) jag kunde nästan inte stoppa honom från att rulla i jorden ,,som Jonas precis förberett för grässådd,,så Boysen fick gå in,,och väl inne så sov han hos Lillebror som spelade tvspel pga att han hade solbrännt sina små öron ,,och behövde med pausa från utelivet..

fredag 22 april 2011

Vilken Påsk vi har!


Den 20 blev dottra vår 18 år en stor dag, körkort pågång, och allt annat det innebär att bli ansvarig för allt själv då det gäller bankkonto, och press från kompisar..
Lite oro fanns kommer de att pressa mig att dricka ,,vår dotter har hållt hårt på att inte dricka, och enligt henne är det mycket ovanligt ibland kompisarna.

Ja det kan jag ju tycka en del om( jag vet att unga dricker för mycket ( har mött en del 13 -14 årinngar som är bakfulla även måndag morgon då det kommer till skolan) och att det godtages i flera hem att man langar sprit och lite cider och vin), men jag tycker att är det lag att inte dricka innan 18 år så är det,så här bjuds inte starkt på yngre. langas inte heller, såväl som jag inte lånar ut bilen till de som inte fyllt 18 år och har körkort..
!8 åringen vill inte posera idag men jag hade ju en äldre bild i jobbebyxor,,osminkad hon skulle nog bli lite sur om hon visste att den är här.


Nej nu får jag skärpa mig det var ju inte debatt det skulle vara jag skulle bara ÖNska er alla en riktigt GLAD PÅSK! Det gör jag med mina favorit vårblommor!



Vi ska ha artonårskalas för släkten ,,och vilket grillväder vi fick!

Vårtecken ,,,och påsklov vi har haft en helt go vecka. Jag har planterat metervis med häck,,och rensat rabatter ,,kan man ha det bättre..

Mys har det med varit veckan lång godis och kaffe!!

bloombukett från min dottra!

Vår är tvätt ute!



söndag 17 april 2011

Häck och fint fräst! OH äntligen vårvärme! Växthus rengöring,

Växthustvätt har idag gjorts,,bättre sent än ,,
Dottra min har skrubbat från tak till golv,,plus all inredning,,imorgon flyttar tomaterna in,,de bor i uterummet ännu.


Idag har vi varit ute hela dagen och vad har vi då pysslat med , Emblis och hundarna har städat växthuset , jo hundarna hjälper kanske inte till med det men de finns där runt hela tiden, för slangen med det roliga vattnet var ju där,,,





Denna underbara jord säger Boysen och Ozzie dem blir allt annat än fina vita pudlar när de härjar runt..i nyfräst åker..



Här är bilden på den häck utmed vägen jag planterat , , den innehåller mest bokplantoer men också några Katsura--pepparkaksbuskar, och två lärkträd och ett äppelträd som kanske inte tar sig men vi tänktre gör det de så ska de få växa vilt i häcken,,ingen klippning där ...trädet stod uppe invid huset, alldeles förnära vårt plommon träd OPAL, de är ett sommaräpple,,transparent blanche tror jag och det ger inga äpple så nu ska det få bli ett förvildat äppelträd med ev en klematis som ska få klättra i det ,,den kommer vänta bara..



Här är Boysen lagom blöt efter växthustvätt gav han sig ner till mig för att hjälpa till att gräva ner häcken ,,vit blöt pudel blev snabbt väldigt svart grå...
OH matte det är underbart att gräva.



Vi synar ägorna,,det finns en fin plats med en liten stenbänk,,den ska vi göra vid .,,deb har alltid funnits där och troligtvis när skogen runt oss var yngre så hade de sjöutsikt där, vi har bara det vintertid innan löven grönskar,,den är lite romantisk ,,det är den vi kollade lite ,,den är så gullig ska göra ett inlägg om den senare,,


Felix har lekt i sanden hela dagen, med sina tennsoldater.( nja inte riktigt för han hjälpte mig med att flytta äppelträdet, det roliga var att jag och dottra kånkat det neråt med viss möda ,,sedan kom nioåringen och slängde det i gropen till vår häpnad..stark och envis liten man detta..


Riktigt vårigt känns det när yngste sonen min, kommer med vitsippor i en gullig bukett
En bukett till mamma från Felix!!Varsegod och njut !

fredag 8 april 2011

vecka 14:s vårtecken,,höll jag på att missa

Denna veckan som har gått har mina semestergrannar varit här,,Ina och Jurg..
då visade Ina mig att hon var utbildad keramiker,,så jag fick två kvällars kurs i drejning oh vad kul..Ina drejade med men det ska ni få se en annan gång..




En drejad skål efter kursen jag fick med INa,,riktigt kul att jag fick upp skålen så högt,,



Hjärtlyktan min är nog det största jag drejat innan Ina övade med mig,,




Vårtecken,,nja ser ni att björkarna skiftar i lila ,,det är nu precis innan de slår ut,kanske lite svårt att se.



Vårtecken är annars strom,,med vårkänsla,,träd som knäck och vågor på sjön,,
vitsipporna blommar HÄRLIGT!
Boysen badade idag efter vår jogging tur,,inte Ozzie han gillar fortf inte bad,,badar bara om matte badar,,och det var för kyligt,,