dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 24 april 2011

Vilket härligt väder..då tvättas det på Pepparbacken!


Förra inlägget hade jag ju min tvätt med, varför då undras det,,jo jag älskar att hänga tvätt ute, tom så jag tvättar lite mer just nu pga det...lite maniskt enligt min man,,men det är vår liksom!

Igår kraschade vindan,,ja nu tjatar jag om att jag vill ha ett torksträck i stället eller två,( det är liksom finare tycker jag,,kanske inte så praktisk som vindan,,hur hänger ni ,,uppmaning är det någon som har en fin idee om hur man kan hänga tvätt???
men var i trädgården ska jag ha det,,det får ju inte vara för långt från huset och tvätt stugan.MIn Stjärnmagnolia blommar, det har gått på tre dagar så har allt som stod i knopp slagit ut.
Balkansippan är ljuvlig.


Pepparbackens egen Vitsippebacke är helt ok!

Sparrisen sticker upp ska jag täcka den eller ska den få bli grön??

När jag klipper och rensar dyker trädgårdspynt fram.
Ett litet tomtehus.

En betongfisk.


Min trogne vän som är mig hack i häl alltid,,lilleman Boysen fick vara inne hos barne en stund idag, han glömmer bort att vila när vi är ute, och idag fick han värsta pudelfnatten, (ja ni som har sett det vet vad jag menar,,) jag kunde nästan inte stoppa honom från att rulla i jorden ,,som Jonas precis förberett för grässådd,,så Boysen fick gå in,,och väl inne så sov han hos Lillebror som spelade tvspel pga att han hade solbrännt sina små öron ,,och behövde med pausa från utelivet..

9 kommentarer:

 1. Så vackert när magnolian blommar!

  SvaraRadera
 2. Jättehärligt med tvätt som hängt ute. Speciellt sängkläder. Jag har min tvätt på torkstreck, torkvind går ju alltid sönder. Men nog är det fult med torkstreck oxå. Jag tänker plantera in mitt torkstreck i en syrénberså!!! Visst låter det lyxigt. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Jag hänger på torkvinda och den är inte så vacker men praktisk. Hade tvättlina förr men den hade då rakt inte räckt nu till en familj på fyra med massor tvätt.

  Min sparris sticker också upp. Någon är faktiskt två dm lång medan någon annan precis kommit ovan jord. Jag har aldrig skördat förut så jag vet inte hur och när.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så mysiga bilder och så en vacker, helt underbar magnolia ovanpå det. Det är ett fantastiskt träd som kan blomma med så vackra blommor.
  Tvätten, ja, den hänger jag i tvättstugan. Jag har alltid gjort det och på senare år förstått att om man har hösnuva (jag är född med det) så är det fullt ursäktligt att inte bära ut tvätten. Fast jag tycker det ser så mysigt ut med tvätt vajande i vinden! Så tyvärr har jag inga bra förslag på hur man kan göra.
  Vilka fina vovvar du har och kompisar!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Åh va fin Balkansippan är...så fin färg. Visst är det underbart att hänga ut tvätten, men jag har valt att plocka bort vindan från vår plätt så jag vill ha den till blommor o annat istället. Fina vovvar! //helén

  SvaraRadera
 6. Hejsan i påskvärmen! Det växer för fullt ser jag. Det är härligt med tvätt som torkat ute, men jag är så lat så allt som oftast blir det torktumlat i stället:-) Här är en länk till ett inlägg med min nya tvättställning, som maken byggde förra sommaren
  http://mammanette.blogspot.com/2010/07/mera-rosor-och-lite-voffsingar.html
  Jag tröttnade på fula torkvindor... /Anette

  SvaraRadera
 7. TAck Anette ,,den vill jag gärna kopiera,,din torkställning, helst med rabatt framför vart extra fint. =)Monica

  SvaraRadera
 8. Jag igen!
  Mitt kärsbärsträd är det lite fusk med, inte riktigt fusk heller, men det är ett nytt slags träd som är ovanligt tidigblommande och det står än så länge i en kruka som i sin tur står på verandan, så trädet har fått lite fördelar. Vanliga kärsbärsträd blommar inte här heller ännu.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Så underbart med magnoliablom!!

  Jag älskar också att hänga tvätt ute! Jag har en torkvinda, det är ju inte särskilt snyggt, men otroligt praktiskt. Jag har också funderat på en annan torkställning, då helst i trä, men än så länge har det praktiska fått gå före. :)

  SvaraRadera