dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 17 april 2011

Häck och fint fräst! OH äntligen vårvärme! Växthus rengöring,

Växthustvätt har idag gjorts,,bättre sent än ,,
Dottra min har skrubbat från tak till golv,,plus all inredning,,imorgon flyttar tomaterna in,,de bor i uterummet ännu.


Idag har vi varit ute hela dagen och vad har vi då pysslat med , Emblis och hundarna har städat växthuset , jo hundarna hjälper kanske inte till med det men de finns där runt hela tiden, för slangen med det roliga vattnet var ju där,,,

Denna underbara jord säger Boysen och Ozzie dem blir allt annat än fina vita pudlar när de härjar runt..i nyfräst åker..Här är bilden på den häck utmed vägen jag planterat , , den innehåller mest bokplantoer men också några Katsura--pepparkaksbuskar, och två lärkträd och ett äppelträd som kanske inte tar sig men vi tänktre gör det de så ska de få växa vilt i häcken,,ingen klippning där ...trädet stod uppe invid huset, alldeles förnära vårt plommon träd OPAL, de är ett sommaräpple,,transparent blanche tror jag och det ger inga äpple så nu ska det få bli ett förvildat äppelträd med ev en klematis som ska få klättra i det ,,den kommer vänta bara..Här är Boysen lagom blöt efter växthustvätt gav han sig ner till mig för att hjälpa till att gräva ner häcken ,,vit blöt pudel blev snabbt väldigt svart grå...
OH matte det är underbart att gräva.Vi synar ägorna,,det finns en fin plats med en liten stenbänk,,den ska vi göra vid .,,deb har alltid funnits där och troligtvis när skogen runt oss var yngre så hade de sjöutsikt där, vi har bara det vintertid innan löven grönskar,,den är lite romantisk ,,det är den vi kollade lite ,,den är så gullig ska göra ett inlägg om den senare,,


Felix har lekt i sanden hela dagen, med sina tennsoldater.( nja inte riktigt för han hjälpte mig med att flytta äppelträdet, det roliga var att jag och dottra kånkat det neråt med viss möda ,,sedan kom nioåringen och slängde det i gropen till vår häpnad..stark och envis liten man detta..


Riktigt vårigt känns det när yngste sonen min, kommer med vitsippor i en gullig bukett
En bukett till mamma från Felix!!Varsegod och njut !

8 kommentarer:

 1. Visade precis vår dotter bilden där er dotter tvättar växthuset. Ett litet tips liksom på vad man kan hjälpa till med. Hon tyckte att där nog inte är så värst smutsigt i vårt växthus så det behöver nog inte skuras. Jodå, sa jag!
  Vi har också varit ute hela dagen och sen avslutade dottern och jag med Zumba (där hjälper hon mig genom att stå framför mig så att jag inte ska göra fel - hon tyckte att den hjälpen borde väga upp växthusskurning).
  Mycket kul att göra nu!

  Hur stor tomt har ni? Det låter stort.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Monica! Jo så här var det...Vi började märka att Elvis hade så äcklig andedräkt. Det luktade så där varigt äckligt ur munnen på honom. Vi trodde att det kanske var för att han hade ganska mycket tandsten. Vi besökte då veterinären och tandstenen togs bort. Dessutom hade han en liten utväxt mellan två tänder och den togs oxå bort. Vet. tittade i hans hals, men upptäckte inget konstigt, så vi tänkte att det var av tandstenen det hade luktat. Men lukten fortsatte och dessutom började han hosta. Inte så mycket hosta, men ändå. Så vi bestämde att vi måste gå till botten med detta och gjorde ett nytt vet. besök. Han fick lugnande och hon undersökte halsmandlarna. Dom var alldeles slemmiga och röda. Han har just ätit klart sin penicillinkur nu och dessutom har han stått på Ris/kycklingdiet med lite olja i, i ca tio dagar för att utesluta att lukten inte kom ifrån magen. Och just det ja....nu får han extra antioxidanter i pulverform i maten varje dag för att motverka ev allergier.
  Vet. säger att han kan vara allergikänslig med tanke på hans halsmandlar. Hoppas att du har någon hjälp och nytta av detta.
  Jag ska säga oxå att Elvis åt sin mat innan behandlingen. Det enda vi har tänkt på, är att han åt mycket långsammare innan han fick penicillinkuren. (Ampivet*vet 500 mg)
  Hoppas ni får bukt med problemet så att killen mår bra snart. Varm kram från Åsa.

  SvaraRadera
 3. Ja, på Pepparbacken händer det saker också vill jag lova. Visst är det härligt, och för egen del kan jag säga att det känns att det är en del muskler som har legat i träda. Kul då familjemedlemmarna står till tjänst och är villiga att hjälpa till... och då syftar jag så klart även på husdjuren. Syns ju mer om de är vita men svart päls är ju bara kamoflage ;-)

  SvaraRadera
 4. Visst var det härligt i helgen. Tänk att man ÄNTLIGEN kunde göra lite nytta ute och samtidigt tycka att det var skönt. Jag ska gå ut om en liten stund - vi har ju stängt på måndagar - för det är massor att ta hand om fortfarande. Alltså skära ner gamla perenner samt räfsa hela baksidan. Dessutom börjar det snart bli time att beskära rosorna och det måste jag göra i tid. "Det är mycket nu!"

  SvaraRadera
 5. Hej på dej du!

  Du har något att hämta hos mig ;-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Härligt det ser ut med ett tomt rent växthus. Bara att inreda med växter o ting. Minns mitt växthus där jag bodde förut. Våren va suverän med alla plantor som skulle in i växthuset. Mvh Helén

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Roligt att få hjälp av keramiker så man får till det där man så gärna vill. Provade få upp en skål och den blev bara vid och sjönk ihop. Häckplantering ska det bli här också för nu har jag tröttnat på både bondens skog och rådjurens framfart. Såg till hos grannen och et var så snyggt att se syrenhäöcken framför tallskogen och man slipper se det för låga staketstängslet. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Tänkte så du inte missar att du har något att hämta hos mig...

  SvaraRadera