dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 11 september 2011

en tur till Ronneby samt till svampskogen

Idag har vi varit på två olika utflykter, svampen kallade på oss, och jag och stora dotter åkte på en konstutställning borta i Ronneby.
Dem här fyra var två timmar i skogen, och fick ihop massor med svamp...

Tom svarta trumpetkantareller enormt goda med super god skogssmak.


Jag tog fram vågen då vi rensat och stekt upp det, innan det hamnade i frysen..

3,5 kg, jag är ganska glad för detta för vi köper ofta kantarell på burk det lär vi inte behöva denna vintern.Då var det min och dottras utflykt hon hade en bilduppgift som skulle göras gå på en konstutställning och gör en bildanalys,,jag gillar ju detta så jag följde med..
En Japansk kvinnna som heter Fukika Nakabayashi, min dotter skriver om det på sin bloggmed, det var lite kul att gå på konstutställning med henne idag för hennes uppgift var att göra en bildanalys och jag kände med hennes små punkter på sin lilla lapp så var det att se konstverken med andra ögon,


Detta är diabas,det svarta hon bor i Lönsboda stenriket,
Där fanns också dessa blyertsteckningar som var tred, de var livslinjer..


också en blyertsteckning som var fasinerande.
Detta var en av mina favoriter, med sten och naturliga pinnar,,En stentavla som hon kört spår i dekorativt,,jag som älskar sten! mmmmDenna juvliga sten,,hon är Japanska i grunden ser ni hur Sverige möter JApan,,i hennes konstverk.


När vi kom hem bjöd maken på Indisk inspirerad mat,,mums,,recept finns på


kokaihop.se
en favoritsida för min man som alltid kockar här hemma.
4 kommentarer:

 1. Gottegrisar med såå mycket svamp.. Det var ju härligt..kan man kanske få en go svamprätt när vi kommer?? Det var ju en härlig konstrunda ni var på -- lycka till med uppdraget till Embla. Kram Ma

  SvaraRadera
 2. Hej på dej Monica!

  Vilken tur att jag har ledig dag i dag och hamnade på konsttur hos dig! Det blir påtagligt att äpplet inte faller långt ifrån päronträdet. Häftigt att ha samma intresse!!! Säger jag som också har erfarenhet av det. Sådär mycket svamp har jag inte sett sedan den där tiden då farmor och jag brukade vara ute och plocka. Men vi är också ute lite emellanåt mest för att det är så rofyllt.

  Få se var jag ska göra av min lediga dag. Kanske blir det tid till en lite vända i skogen först ny kompressor på värmepumpen... sen får vi se. Söka bland recepten... någon sorts soppa som kan passa oss alla tre och som final pannkakor blir det denna dag. Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Vilken fin konsthall och lite roligt att se hur Japan och Sverige kan kombineras!
  Svampplockarna måste få beröm, det var en redig korg dom hade fyllt och så står maten på bordet när du kom hem, snyggt jobbat!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Vilken skörd i både svamp- & kulturskogen.
  Du har något att hämta på min blogg, Välkommen !

  SvaraRadera