dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 10 september 2011

Börjar med blommor inne, fick en stickling av min svärmor i fjor och nu blommar den så fint i uterummet, vilka härliga blommor. Törnrosakjortel är helt översållad av blommor, nu hoppas jag bara att jag fixar vinterförvaringen av den.

Fortfarande blommar mycket på Pepparbacken, Skogsklematisen är en favorit den doftar så gott och är som en vit skir slöja med sitt flor av små näpna blommor. Höstfärgerna kommer så fint, gillar jag.

Vaxklockan blommar äntligen, fast jag vill ha den andra sorten kom jag på som blommorna inte hänger nedåt.


Min första White swan frösådda Rudbeckia det tog tre år innan den blommade, men det berodde på att sniglarna har ätit den varje år i år fick dne konstigt nog vara ifred.
Hösthallon skördas varje dag på Pepparbacken det är mysigt och mumsigt varje frukost..Har tömt en ugn tidigt i morse och har fått ut en del av det i trädgården, tex denna krukgubbe . En väggkruka som fick en fin blomfrissa.

En dam i fågelbadet,,ser ni de fina höstanemonerna i bakgrunden.

En dansös som tja inte jag blev helt nöjd med ,,får väl ha en missnöjdshörna i trädgården,,reahörnet kanske,,
Hönan här blev jag mycket nöjd med , jag har köpt en härlig lera som är grov och mycket svart, underbar att skulptera i har bara provat lite men det blir kul,,Helgens projekt då är detta!!

Så här såg vår mur längst ner på tomten ut i middags, men så hade jag fått för mig att den ska skydda mitt Näsduksträd och då måste jag röja rent en bit, det skedde för ett tag sedan. Jag röjde rent en meter ungefär framför muren, efter det har grannar och folk som gått förbi kommenterat muren , att den är fin och att hela borde fram,,så bilden ovan är före.

och nedan efter,, Det ska bara vara en smal rabatt intill muren med låga blommor så muren syns, sedan gräsmatta längs med rabatten, så träd,,ska sätta mitt Gingko träd här med ca sex meter i från Näsduksträdet tänkte vi, men först ska vi röja fram hela muren den är ca 15- 16 meter lång, men det gick snabbt då vi var två.
För min käre man hjälpte mig idag med de största stenarna som han baxade upp i muren.
Trötta blev dessa tre som hjälpte till, Boysen ligger mitt i grusen helst gräver lite med har stoppat honom från att gräva vid Näsduksträdet flera gånger idag., Ozzie undviker ren jord han är mer renlig av sig.

Nej nu ska jag sätta mig i bastun en stund innan jag kryper till kojs.

Kanske kikar jag runt därefter och ser vad ni pysslar med!


2 kommentarer:

 1. Underbara blommor - jag gillar verkligen tonen i dina bilder!
  Jo du, en del grabbar får man inte mycket hjälp av. Det är ju tur att dom har duktiga hussar, förmodligen blir det likadant här. Nu är det bara lite över en timme kvar tills vi träffar vår nye "lathund" för första gången! Så spännande.....

  SvaraRadera
 2. Vad duktiga ni har varit, för att inte tala om resultatet ! Förmodar att ni idag söndag har en del muskler som gör sej påminda :)
  Fin hönan blev.
  Ha en bra dag // Susann

  SvaraRadera