dalia

dalia
Pepparbacken

fredag 9 december 2011

Sista träffen för hösten--idag ska jag skriva!!

Som sagt var så har vi nu haft sista kurskvällen innan jul. Vi höll på till kl var 22.00, det fikades och kreativiteten gick för fulla hus,,och trevligt hade vi med...


Denna underbara Amarylis hade Åsa med sig, den första i mitt hus i år härligt! Tack Åsa den står så fint och förgyller mitt matbord.
Som ni vet så har halva inlägget synt på min blogg...


Tur att det går att redigera, för sist jag skulle göra ett inlägg på ipaden så funkade det inte,,jag och tekniska under,,det fungerar tyvärr inte alltid ..så bilderna kom in men mer blev det inte..inte någon text..I veckan som gick öppnade jag skröjen i torsdagsmorse,,och allt var helt,,JIpiie,,


Själv har jag hunnit med en ängel (inget fot tyvärr, och en katt har jag skapat,

det är så kul med kursen vi blir inspirerade av varandra...Margret kom med lite katt bilder och började skapa sin katt i svart lera med röd engobe och lite vit slickers som nyanser,,då blev jag sugen så jag blev bara tvungen att göra en vit katt, som ska hänga i ett ameri ngsjärn ,,nät menar jag i en sådan där rutan tänkte jag..( om katten nu vill hålla inte värt att planera för mycket)

Åsas ansiktsmask inspirerad av Ullas , som sitter så fint hemma hos henne, vi fick se bild där hon hängt den ,,mycket fin,,jag måste nog göra en till min vägg med..

Det som är kul är att de blir så olika fast vi får ideen av varandra så blir de totalt personliga ,,Härligt! Åsas blev en läcker Indian.


Så glaserades pepparkakor av lera...


Ulla var inte kvar till kl tio men hon hann göra klar ängeln som jag blött upp igen för den hade fallit ner från hyllan i torkningen,,men den blev fin efter lagning,,lite rester blev ytterligare en söt tomte,,hmm dem måste jag ju hinna bränna innan jul..MArgrets bussiga katt, ni ser väl att hon fått inspiration från katten i Alice i Underlandet, visst är den härlig..

Har idag inte gjort ngt vettig jo fast trist ,(läst läxor för min dotter,började morgonpromenaden med en rejäl vurpa, som tur var hade jag en jättetjock jacka (tack Oscar ärvt den av dig), så den gjorde nog att jag slapp hjärnskakning..Jag gick neråt vår backe och hade inte en tanke på att det kunde vara halt men det hade frusit på trots att termometern precis en timme innna jag gick ut visade fyra plus,jag drog om kull med en förskräckelse, jag låg plötsligt på rygg med näsan i vädret ,,blåmärke på rygg och bula i huvudet blev det, lite huvudvärk... ja bråddar hade kanske varit ngt för tanten..suck!


nej en snabbcheck hos er innan jag ska påbörja Kepplers bok Eldvittnet..se om jag hittar en bokrecension för den är helt okänd för mig..


5 kommentarer:

 1. Hej hej! Tittar in en sväng på nattkröken för att önska dig en fin tredje advent!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Wow, fräck kisse. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Kuliga grejor ni gjort i keramiken:) Det är alltid trevligt och inspirerande att jobba ihop i en grupp;) Vilken tur att du inte bröt något när du föll, det kunde ju gått riktigt illa:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Keppler har gjort det igen, Eldvittnet. bra bok.
  Förmodligen har du redan börjat på den. jag har bara slarvat med att lägga den under mina böcker.
  Även ni i kursen har gjort det igen....fina alster!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du inte fick nån allvarligare skada. Mina broddar är precis vid dörren, har faktiskt inte kollat om de blev totalt utslitna i fjor, för då användes de mycket
  Kram

  SvaraRadera