dalia

dalia
Pepparbacken

tisdag 5 juli 2011

En Orkide,,fick jag idag..plus vad som blommar nu..

Jag som inte gillar gula blommor har i vår köpt denna och ja den är helt ok för den doftar så gott.

Den har så fint mönster med prickar inuti..

Rosa lilja som aldrig får liljebaggar, konstigt nog..
Min vinruta är så stor och fin i år och fjärilarna gillar den,,gul är den också men så finEn inne blomma som jag har som krukväxt inne, någon som vet namnet?Favoblomman Stjärnflockan

Hagley hybrid en klematis som är lite blek i år, den brukar vara mer rosa, konstigt.


Nibe eller ngt en klematis som klättrar i äppelträdet, jag har ju mest äppelträd för jag gilar deras blommor och kan de sedan tjänstgöra som klätterstöd till en favo klematis så är det bra.
Riddarsporren den är ja helt underbart blå..(har lila och vit med men de har inte riktigt slagit ut ännu)


En min rosenvial , den är ca 30 cm hög ochh har minismå blommor som doftar underbart, en perenn.
Denna stenpartiväxt vet jag inte var jag fått eller köpt men jag är väldigt nöjd med färgen på den.
Astilben är fin i år det är bra luftfuktighet och regn i kombination med värme, den har nog aldrig varit så fin som i år.


Grekvädd perenn, är ljuvligt mörkröd.

Denna vita blomma är fin fast jag har tappat bort namnet.. Närbild på själva blomman är liksom som en buske med vita blommor.

Nelly och Syrenhortensian , en go kobination ,,fast hortensian är inte helt i blom ännu.
En pion jag fått av mamma min som i sin tur fått den av sin mamma, den är härlig för den blommar sent , vit med vinröda ränder i ,som inte syns här..doftar mmmm!Gott!
En ministockros blommar s¨fint.
Kan detta vara en Harvest moon, gul den också , men är som en sol i rabatten , jag gillar den, eller vad tror ni denna heter?,,har nog fått frö ifrån Knatten.Idag hade vi en kär gäst på besök, och egentligen har vi lärt känna henne genom hennes yrkesutövande..Idag tittade hon på vår trädgård och ville beställa en keramikdam av mig. (jag gör ju inte sådana på beställning så när andan faller på ska jag göra en åt henne)Denna orkide fick jag av henne, hon tror jag kan fixa en orkide så nu tar jag emot alla tips hur jag ska sköta den..Inne blommar min vita Hibiskus nu den har fantastiska blommor.


Idag har jag räknat mina rosor och jag har 15 olika sorter,,ska redovisa några en dag här sedan..

9 kommentarer:

 1. Hej du! Det där är en Rudbeckia, den gula du fick av mej!!! Den är ettårig men kastar frön överallt så man kan lika gärna kalla den perenn. Visst är den läcker. Den sort du fått är nog en Rudbeckia "Daisy". Jag gillar din Grekiska vädd. Har i flera år tänk skaffa en sån men det har inte blivit ännu.
  Visst kunde jag kanske ta en tur till Blekinge o fika hos dej=))) fast det är lätt att vara sugen på en tripp men svårt att få till en bra dag. Men nån gång så.../Knatten

  SvaraRadera
 2. Åh, så många härliga blommor som blommar. Liljorna är ju så vackra och kan tänka mig att den gula gör susen i rabatten. Orkiden va osså jättefin, jag brukar vattna dem 1 ggr i 14 dagen hela våren sommaren, sen ställer jag undan den lite mörkare o vattnar ännu mer sällan. De blommar varje sommar...lääänge läääänge, och det funkar för mig:)//Helen

  SvaraRadera
 3. Mycket fint som blommar hos dig och jag tycker gult är fint.
  Ha en bra dag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Härligt att se alla dina blommor (fast det var säkert bara en del av dem :)!) Orkidén såg ju fin ut. Mina brukar stå i österfönster och sen vattnar jag dem nu och då. De brukar snällt blomma på nytt, skär inte av blomstängeln före den gulnar, ofta kommer det nya knoppar på den utblommade stängeln har jag märkt. Hur man sköter dem på "riktigt" vet jag inte, men det här funkar med mina orkidéer. /mimi

  SvaraRadera
 5. Du som har så fina fantastiska blommor ska väl inte ha några som helst problem med en simpel (alltså när det gäller odling)orkidée!?
  Det är ju bara att sänka ner krukan en gång i veckan under den här årstiden och var 14:e dag på vintern i vatten. Låt den suga upp lite och så rinna av ordentligt (viktigt). Placera ljust men inte i direkt sol. Kan gärna stå lite svalare på vintern. Lätt som en plätt!

  SvaraRadera
 6. Härligt med blommorna. Kram MA

  SvaraRadera
 7. Jag tror att din krukväxt heter fallskärmsranka Hälsningar Eva L.

  SvaraRadera
 8. Men hallå min kommentar raderades!
  Nu håller jag mig kort; Vilken artrikedom du har, gröna fingrar... våra astilbe är också ovanligt frodiga i år. Angående orchidéer: Kalkfritt vatten!!! 1 dl vatten i veckan. Daglig dusch också med kalkfritt.

  Kram till dig från Ingela

  SvaraRadera
 9. Nu har jag njutit av att titta på alla dina fina blommor och växter, så fantastiskt rikt du har det i din trädgård! Så många fina växter.

  Och jag gillar egentligen heller inte gult, förutom några undantag, primula, påskliljor och gullregn...men din lilja var jättefin.

  Den roliga krukväxten tror jag är en Fallskärmsranka, Ceropegia sandersonii. Jag hade en sådan en gång och jag vill minnas att det var så den hette. Den har samma förnamn, Ceropegia, som lyktranka eller hjärtan-på-snöre som den väl också kallas.

  Agneta kram

  SvaraRadera