dalia

dalia
Pepparbacken

tisdag 26 juli 2011

Ny rabatt samt rengjort för trappa..

Lite blomning av min fina Marton, framgår inte hur läcker den egentligen är....den blå läckra färgen är svår fångad på bild.

Så här mörkt var det ikväll innan jag blev färdig att ta fram kameran, har använt nattinställning därför kan en del foton som ser ljusa ut se lite suddiga ut jag orkade inte redigera just inatten.( borde skurit bort den fula buren runt påronträdet hm ).här vill jag visa mina vita Bolltistlar och läkesilvveraxen dom gör sig i skymmnigen ,,men tyvärr framgår det inte för fotografen jag alltså är inte så flink..lite om vaD som hänt här idag..den växer fram vår trädgård..sakta men säkert.


Uppifrån här ska trappan gå ner..


och nästa bild nerifrån,,lite mörkt,,Ja som sagt var idag är kroppen öm ,,jag har flyttat tio hallonplantor , en Lind en massa Daggkåpor, och brunnävor en ros MInnette,,för här som ni ser i backen( den nygrävda rännan med jord lite kass foto det vart mörkt när jag fick fram kameran som sagt var) ska vi bygga trappan..börjar på måndag,,ni får se när det är på g..

Hit flyttades Nävor, Daggkåpa, MInnette och Linden,,som jAG LOVAT MIN MAN ATT KLIPPA SÅ DEN HÅLLER SIG SOM ETT LITET TUKTAT TRÄD,,TROR NI DET KOMMER ATT FUNKA ATT JAG HAMLAR DEN


Linden har en historia som har med Pepparbacken att göra därför måste den finnas här.

Lite annat nu


Vi äter hallon och blåbär varje dag mums, detta var som Felix plockade av de plantorna jag klippte ner och flyttade.


Tja så blev det lite annat som blommar, just nu avlöser Dagliljorna varandra och här är en som jag fick flytta idag pga den stod där trappan ska vara,


Ytterligare en fin Daglilja
Här är mina Daisy , en ettårig Rudbeckia fast dom kommer alltid igen,, sedan dansar en lady mitt ibland blommorna fast hon syns nästan inte,,ska därför glasera nästa i en annan färg vit kanske?


Keramikskylt, till roserna håller jag på att göra för dom är väderbeständiga,,jag glömmer ju allitd vad mina blommor heter, ska göra skyltarna lite större bara så de inte försvinner i jorden.


Afrikas lilja blommar med en fjuttig stängel i år,,suck den fick kanske för lite gödning i våras eller vad tror ni?

Dagens skörd ,,nästan har delat ut tio gurkor och fem bifftomater till grannar hinner inte äta upp dem själv,,men det tas tacksamt emot.


Min favoblommare just nu lila flox,,mmmmmm!

En dubbel rudbeckia, tror jag...

En annan Daglilja .. tillsammans med fina rosa floxmen fy det skär sig här måste med flyttas om..

En bukett från dessa vidunderligt sköna Bolltistlar dem är läckra och står länge inne och drar enorma mängder bi och fjärilar. Vilka är era favoriter då det gäller att plocka in buketter,,dessa har stått fint hos mig i en vecka nu det gillar jag..Detta blir ett crazy inlägg för jag är lite trött efter grävningen idag och ska isäng nu ,,men det händer saker på Pepparbacken..4 kommentarer:

 1. Ser härligt ut med er kuperade trädgård. Fina blomsterbilder, den översta mörka dagliljan är himla vacker. I Like !
  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Hej på dej Monica (visst var det en sång?)

  Härlig trädgård med massa vackert! Men, vilket jobb och kärt jobb skulle jag tro!

  Själv har jag ingen speciell favortbukett jag kollar och plockar in vad som erbjuds för stunden. Gillar att sticka i något som överraskar ;-)

  kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Oj, vad du håller på i trädgården, me ndet blir finfint efteråt osså. Jisses vad grönsaker du skördat, skulle osså vilja ha lite tomater just nu.//Helen

  SvaraRadera
 4. Vad kul med en trappa! Ska bli riktigt spännande att se hur den blir. Jag har ett ställe där jag vill ha ett endaste trappsteg men det verkar ta tid att få den önskan att slå in. Behöver hjälp av "Den Trötte" lixom....
  Var i hela friden hittar du alla bären? Har ni alla där nere i Blekinge? Jag har letat som en fåne efter blåbär men hittar inte mer än tre fyra stycken. Inte alls kul. /Knatten

  SvaraRadera