dalia

dalia
Pepparbacken

torsdag 28 juli 2011

Regnet det bara öser ner,,,då kan man blogga lite!

Idag öser regnet ner som ni kanske ser det är urgrått och mycket vått..
Igår då vi var uppe redan vid sju så sken solen och vi bestämde oss för en utflykt . Första anhalt var Trolleljungby slott för vi har berättat sägen om pipan och hornet så många gånger för Felix så nu såg vi dem med.Därefter bar det av till Yngsjöstrand där vi åt frukost men eftersom vädret blev helt underbart så stannade vi lite längre för bad och sol, första gången vi badar i havet i år,,kyligt var det 19 - 20 grader, men en hel sommar får ju inte gå utan havsdopp.


Vi har flyttat runt en del jag och min man, bla bodde vi ett tag i Tomelilla så vi drog dit med en nostalgitripp, och lite museititt. Plus BOLSSONBesök,,Felix var bara tvungen att köpa ett nytt spel och de hade dem många av,,samt jag handlade en kavel till min man (jag har ju stulit hans från köket till min keramiik), och ett litermått som med behvödes nytt, (kan ju inte kombinera keramikglasyr med matlagning).
Min kusin bor i Ystad och henne plus familj ville vi med hinna med,,ja vi hann ,, men vi var först på Åbergs trädgård ,,där jag njöt i fulla drag och handlade massor ,,får ni se i ett annat inlägg.


Kvällen avslutades med delar av kusinens familj på Bryggeriet i Ystad som hade smarrig mat, sedan hem till dem för en god rabarbetpaj och kaffe...och lite prat vi träffas inte alls ofta men det är alltid lika mysigt och trevligt att täffas. (Jag ångrar att jag inte fotade i hennes lilla fina radhusträdgård där var en MAngnolia som gick upp över taket och en perukbuske i samma storlek,,och hon hade en vinter jasmin,,den var helfin deras trädgård men jag och kameran den glöms i väskan min)

Halv två var vi hemma i natt..så det var lite sömnigt i morse men oh vilken mysig dag det är kul att bara åka dit näsan pekar,,Till blomning just nu!


Nu idag när det öser ner så får jag kolla lite foton från tisdags.


Lite favoritställen i trädgården, kan vara som här att jag gillar färgerna tillsammans, flikflädern, kopparstarr, Blåsvingel, ngslags gräs i vänster hörn och rosenplistern
Eller min baksiderabatt där violrutan i lila skrud och vit lija ihop med min vita Pascal är så fina.


Detta är min nyaste rabatt och redan nu har jag kommit på att Hypernicumen måste flyttas och likaså en ros, som vanligt blev det för trångt, så skuggliljorna och Katarian zeinert göms bakom Hypernicumen och det är ju trist..ser ni de två små bågarna i höger nedre hörn där står min Trillium som blommade fint i våras men så försvinner den gärna därför har jag markerat den så jag inte av misstag nästa vår hackar bort den.Hypernicumen i närbild en skönhet,,säger jag som inte gillar gult,,host,,jo den är fin den ska få flytta längre ner på Pepparbacken bara,, jag kan ha en lite gulbrun avdelning där .


Rabatten brevid växthuset till höger är helt och hållet i en röra, det är en massa perenner som finns där men döljs under det aemrikanska älggräset och den lila floxen, men dessa är så fina tillsammans och den blå riddarsporren ´(det lilla som är kvar av den går med fint ihop med dem..


lite pärlor som finns i trädgården i blom ,,i närbild.
Veronica den svävar så fint en verklig favorit.3 kommentarer:

 1. Det var ju en hel del ni hann med..
  Blir nog bra till trappan. Pa får ta en titt-han är ute tvättar bilen- när han kommer in. Det är ju härligt vad mycket blom du har. Veronican är ju en sån jag "hittade" vid ORmhasseln, men den är blå. så det stämmer nog att det var en Strandveronica-- eller är det med dem som med Riddarsporren Där fick jag ju en vit av dej o sen blev det blå avkomma av den vites frö??
  HAr varit ute o plockat en stor bukett Luktärtor o satt in- så nu doftar hela huset --- Hoppas vi kan ha dem kvar eller det bliu för bra att sova i?? Så blev det med Floxen.
  Kram Ma

  SvaraRadera
 2. Vilken dag ni haft, hypernicum kommer även att få en plats hos oss fast att den är gul. Den ser fin ut din nya rabatt. Ska klämma in en dag snart för ett besök.
  Önskar er en fortsatt skön ledighet.
  Kramar jag

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt och innehållsrikt inlägg!!!

  Nu skrev jag ju en kommentar till dig igår som sedan gick upp i rök!

  Igår var det mycket skriva i dig och jag uppskattade kommentaren jättemycket! Ibland behöver man påminnas även om man kanske tror att man är en levnadskonstnär. Vilken mysig dag ni hade igår, den verkade ha lite av allt. Det blir i sammanhanget rätt blekt meden marknad ;-) Men det finns inte mycket man gör som är meningslöst om man tänker efter.

  Ja du nu drar det ihopa sig, men jag ska njuta det som är kvar och försöka få det där gjort som känns nödvändigt! Kram till dig! Är konstverken som vi såg på Ronnebybrunn något du känner igen?

  Ha det gott
  kram Ingela

  SvaraRadera