dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 19 september 2010

Nyharvat på Pepparbacken

Idag har traktorn varit här och gjort fint,,harvat upp där vi kommer att sätta gräsmatta i vår

Översta fotot tagti uppifrån andra tomten, det andra har jag tagit nedifrån,,oh vad jorden doftar gott!!

Fortarande blommar mycket hos mej , favoriter är denna fjärilsbuske med tvåfärgade blad.


Flox och vit Sköldpaddsört,,härliga!

Skuggliljan kan jag inte se mej mätt på ..är en favorit, tyvärr så har min vita och gula inte blommat i år..pga grrrr sniglarnas festande.Rosa tistel Japonica eller vad den nu heter?


Grannens syren hortensia underbar höstfärg på den!Vita Kinagräslöksblommor är ett fint inslag,,fast dom växer som ogräs,,men det gör inget för dem är ju vita och vackra!Jätteverbenan är en stilig höstglödjande favorit!
Idag har jag snyggat till träd här på Pepparbacken,nja inte detta,,men det är en bok vi klippt ner,,och nu vill jag ha en sådan där fin japanskgrenklippare på långpinne så jag kan snyggklippa spretiga grenar på denna,,ett annat trevligtlitet träd är trollpilen, under den drömmer jag om en skuggrabatt.


Förra helgen slängde gubben min ut alla tomatplantor och chili, melon ur växthuset, idag har jag diskat ur allt och burit in det i garaget, så har jag höstat i växthuset städat lite lagom,,mina pellisar få bo kvar någon månad till innan de åker in i garaget..Mina två killar har härjat rejält på grannens gräsmatta, Ozzie har kommit på att Boysen ärr kul,,han kan jaga runt efter Ozzie med pinne i flera timmar..
Ozzie har varit på Rallylydndskurrs med idag,,så nu ligger båda här brevid helt utslagna...
ha en go vecka!!Njut av höstfärger och att man får krypa in i ljussken och tjocka tröjor!!

6 kommentarer:

 1. Va ni har jobbat! Jag har oxå höstat i mitt växthus för ett tag sen. Skönt på nåt sätt, när det är avklarat.
  Va mycket blommor du har fortfarande. Jag tycker så mycket om fjärilsbuskar, men dom trivs inte hos mig. Jag har provat flera gånger.
  Så himla fina dom är, dina pudelpojkar. Jag har ju oxå två stycken. Dom har så otroligt roligt av varandra. Fullt ös, hela tiden!
  Ha en fin kommande vecka!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Det var inte lite som blev gjort under helgen.
  Du har fått verkligt FINT där nu. Det behövs Rediga redskap om man ska få ordning på såna ytor.
  Hoppas kunna "inspektera" snart
  Kram Ma o Pa

  SvaraRadera
 3. *ha, ha* Kunde inte låta bli att skratta högt åt den sista bilden!
  Det är faktiskt ganska konstigt att dom dominanta/äldsta hundarna oftast väljer att bli jagade när dom leker. Har sett det hos alla mina hundar (Chico, Brasse & Penny)under åren och hos alla våra hundvänner faktiskt.
  Den där brokbladiga buddlejan var mycket intressant, har du något namn? Sån vill jag nämligen ha till min blivande fjärilsbusksamling. Har alltså 2 nu, en rödlila och en rosalila, men vill ha någera till.

  SvaraRadera
 4. Den där blåa floxen har precis den färg jag vill ha vet du möjligtvis vad den heter?
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Nyplöjda åkrar är vackert. Jorden ser så 'fet' och blank ut.
  Något nystädat växthus finns inte här. Just nu försöker jag trycka in så mycket som möjligt ifall frosten dyker upp. Låter mina pelargoner och lite annat stå där med värmevakt tills i början på november. Då blir det källaren.
  Läste någon stans att P. cotyledonis vill ha ganska stora krukor för att växa bra.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Här har vi en ladgårdsarom i naturen och visst är det vackert när det är nyharvat. Skuggliljan har inte visat mig och till gräslöken har jag bytt plats, för den vill inte bli det ogräs som jag vill. Har kunnat äta en frasig fralla och det är nog det jag saknar mest "ler", för jag blev gluten och laktosintollerant i vuxen ålder. hittade på hyllan i ICA ett glutenfritt surdegspulver som man bara blandar i deb vanliga bröddegen. Har inte provat det än men det det kommer mer och mer produkter som tur är. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera