dalia

dalia
Pepparbacken

torsdag 1 januari 2015

Nyårsdagen 2015

Här firades det alldeles lagom igår!


Vi hade ett par  på middag, tre rätters, thaimat och 80 -talsförätt och något sött till efterrätt... Gott var det, min man stod helt och hållet för menyn. Jag äter ju gärna det, men lagar nej, inte ens snygga dukningar får jag till, alla har vi olika intressen.
Det blev ganska sent så idag sov vi till klockan ett, fattar inte hur man kan det, men var iof sig uppe vid sju och satte på en ljudbok i öronen..som jag snabbt somnade ifrån!
Så avverkade jag och hundarna en sju km runda i skogen gott!
 Nu sitter jag och längtar till vår och sommar,,, min trädgård naturligtvis..


I förra inlägget var det ju böcker jag läst detta år,, då missade jag ju denna som jag fick av en kär vän!

 Denna bok vill man läsa om och om igen, den är så tänkvärd och lärorik! Den är en  hjärtbok! 

 En " läsgo" sida ur den här!


Detta med nyårslöfte jo det måste man / jag ha ,, ifjor sprang jag ca 21 km per vecka, och det är min förtjusning jag mår bra av det, mina hundar är med mig osv...men så i nov bärjade mitt knä strula...så nu är min nya bekantskap makens innecykel... konstigt är att den kan man cykla på i en timme och svettas rejält ,samt inte få ont i knäet av, men då jag cyklar ute får jag inte upp det tempot den svettningen,, VArför kan jag undra? Finurligt är att då jag cyklar kan jag se film.. 
 Renoveringen av duschen fortskrider... detta gör att 2014  hände det inte så mkt i trädgården .. därför längtar vi båda efter att detta ska vara klart så vi kan bara pyssla ute för det är de vi gillar mest!

 Min stackar Ozzie, han fick ngt klet på sina tassar då vi var ute och gick lite innan jul, de har liksom inte gott att få bort  utan att han har fått sår,, så nu är det tratt som gäller igen för han inte ska tugga på sina sår..( men igår var här fyra hundflickor på besök då slapp han ,, till hans stora lycka,)
 Saker som jag skaffat 2014 som jag gillar mycket är mina  Elsa Beskov muggar , sex lite mindre utan handtag och dessa stora med som jag bara njuter av att få fylla med kaffe!
 Så på en loppis sida hittade jag keramikboken, som beskriver bränning ute,  typ Raku nu måste jag göra detta 2015 verkar så kul! någon som  vill hänga på?

Julklappar är något jag inte gärna vill ha! Varför tja jag gillar inte det!  Det jag vill ha av saker och ting det köper jag själv så är det bara, till någras förtret..sorry!

Men det finns några saker som gladde mig som jag fick på julafton! denna filt som min mamma ärvt av sin mamma och jag nu fick av henne.. Den är vävd av min mormor och ullen kommer från hennes får! Ser ni det fina broderiet i hörnet!
En sak till jag fick i julklapp var en väldigt fin tavla av min dotter, när hon är modell. Men den får ni inte se idag, men den gillar både jag och maken.
 Nu ska jag ge hundarna sin kokta torsk och diska upp efter gårdagens party..


Avslutningsvis en bild på min favorit dusch!
Om jag skulle surfa runt och se om jag hittar en fin dusch munstycke och kranar ,,så det blir klart någon gång!


1 kommentar:

  1. Spännande med renoveringsprojekt, även om det givetvis är jobbigt samtidigt. Men så fint det kommer att bli när ni är klara!
    Gott nytt år till dig och de dina!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera