dalia

dalia
Pepparbacken

fredag 9 januari 2015

Rogivande att sy!


Hur vilar ni huvudet då ni känner att nu måste jag stänga av jobbet!
Se tv kan jag ej då somnar jag pang! gå och lägga mig går ej då ligger jag och  " ältar" jobbtankar..
Men att få sy det är en lisa för själen!

 I vår stad finns en i mina ögon helt underbar tygaffär den är fylld med fina tyger till bra priser, sedan tyvärr vet man aldrig då den är öppen!
Men det var inte de jag skulle skriva,,det var att i somras köpte jag flera tyger för jag ville sy klänningar som var svala i sommar- värmen
 Ett tyg som jag köpte resulterade nu mitt i regniga kyliga januari i denna klänning. 
Jag förändrade mönstret lite kanske inte helt bra, ska fråga min sykunniga vännina om det,,hon får se den live,,tänkte man kan ha den vintertid med tights och långärmad tshirt kanske eller?
Jag gillar just nu terracotta färg, den ser mer orange ut på fotot än den är i verkligheten..färgen gillar jag,,modellen får jag grunna på !
Har ju mer tyger att sy i ,,har liksom bestämt mig att jag inte får köpa mer tyg förrän jag sytt undan lite.. Stoff och STil är ett annat ställe som jag gillar att köpa tyg på. Var köper du dina tyger?
 Lite annat kom med här!
Vi har haft lite stormar här i syd, bla den sista krossade min lykta som jag haft i trädgården många år..det var nog dags att köpa ny!

 När ni handlar kläder har ni samma problem som jag, att hitta kläder tillverkade av bomull??
Har handlat i år på Gudrun Sjöden där finns men vilka priser;tycker inte de har den kvaliten de hade förr.. men fina är de tycker jag.
 Indiskan har också varit bra med bomullskläder till vettiga priser men de blandar i mer och mer akryl och polyester det gillar jag inte...
Detta fick mig och fundera på skulle jag kunna brodera på de klänningar jag syr själv vad tror ni?
Avslutar med detta fina julkort, det är min systerdotter Magda som målat det...det var så i år jag brukar ju skicka julkort ofta som jag själv tillverkat men i år hann jag inte ..men jag fick några och det är kul! Gammeldags ja kanske men det är roligare än de digitala!

6 kommentarer:

 1. Börjar bakifrån med min kommentar; Julkort älskar jag och det är också ett måste nu när man flyttat till landet. Skickar runt 65-70 stycken varje år och får naturligtvis lika många tillbaka - så när som på att det alltid faller ifrån några. Men...jag har en lista där jag fyller i vilka vi fått från och när det gått ett par år och vi inte får några, eller mail, eller ett telefonsamtal, då tas personerna ifråga bort!
  Det konstiga är att bland alla dessa julkort vi får är det aldrig två likadana, underligt!?
  Sen till det här med avkoppling genom att sy. Om jag skulle - försöka - ägna mig åt det så skulle det bli precis tvärtom, jag skulle inge kunna sova alls. Är nämligen urusel på det.....
  Det jag gör är att istället läsa och/eller lösa korsord, vilket jag gör varje kväll. Trots det sover jag uruselt och har gjort i många år. Det enda som hjälper är att jobba HÅRT i trädgården, då är man ju helt slut på kvällen!
  KRAM från mig och en liten svansviftning från Santos till grabbarna
  Susie

  SvaraRadera
 2. Åh, jag önskar verkligen att jag också kunde det där med att sy.
  Fast många gånger har jag konstaterat att jag inte är så haj på det.
  Gillar din orangea klänning!

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. För mig är också sy det absolut bästa när jag skall koppla av, finns inget bättre. ( på sommaren kanske att plantera och gräva i trädgården)
  Ha en fin kväll!
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Oj va du är händig! Jättefint ju! Jag vill oxå sy och jag har tänkt komma igång med det (i alla fall försöka)
  Jag blev så nyfiken på den där Astas blogg du skrev om. Var hittar jag den?
  Ha en go fortsättning på helgen nu!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa! kopierar in Astas bloggadress, den är så bra mkt inspiration! http://astanet.se/
   Kram

   Radera
 5. Jag sydde mycket kläder förr, nu blir det mer sällan. Vet inte varför. Troligen är det som så att jag är lite periodare med saker och ting. Jag tycker det är svårt att hitta tyger nu för tiden.Åtminstone där jag bor. Finns knappt några tygaffärer och de som finns säljer mest gardin och möbeltyger. Den tygaffär som säljer lite klädtyger är så dyr att det blir mycket dyrare att sy själv än att köpa något färdigt. Även om vi pratar dyra kläder.

  SvaraRadera