dalia

dalia
Pepparbacken

tisdag 30 december 2014

Underbara och mindre underbara böcker jag läst Året 2014 /Eller se det som boktips! Några jag vill läsa 2015

 Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.

Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse – och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.
Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist står inför den mest mardrömslika av situationer.
Lotus blues är en hårdkokt thriller och den första delen i en serie om två. Mios bluesutkommer våren 2015.

Denna bok blir den sista jag läser detta året!
Vet ännu inte vad jag tycker om den ..återkommer!

Denna bok är tänkvärd, att den får en att tänka efter innan vi har konstiga ogrundade åsikter om människor som kommer till vårt land pga de krisar i sitt eget! Lättläst och ja denna författare börjar tillhöra mina favoriter, en  ibland många!
Silverpojken och glasbarnen av Kristina Ohlsson, ungdomsböcker men helt klart bra!

En annan favorit som är  en vill äga bok för jag vill läsa den om och om igen,,( men har lånat ut den till vem?) Filmen är också mkt sevärd! • J Moyes  en författare jag upptäckte genom ett tips från en väninna... dessa böcker gillar jag för de är osannolika underbara goa berättelser som ja jag gillar dem rakt av..

 • Tusen strålande solarOch bergen svarade,

   (Mannen som skrev Flyga Drake, har skrivet dessa med , goa underbara böcker tycker jag)

Denna var efterlängtad och jo den håller jag gillar den så väl som de andra i denna serie. Jan G var inte min favoförfattare förut... men blev det med denna , jag gillar ju läsa om historia..Gillar i o f sig hans böcker om  Arn med!

Einhorns böcker är också favoriter. Helt olika genres men så underbara att läsa. Dessa två har jag läst  i år!
 Stenträdet är en av mina favoriter .
En annan är 

Dessa två har jag läst men dem gillar jag ej,, men börjar jag läsa en bok så måste jag igenom dem...funderar på varför jag inte gillar dem ..men vet faktiskt inte`.
 Såg tom filmen Gone Girl den var inte heller min smak!
Denna är bra fast den är lite i läskigaste laget för min del..UFF! Man vågar inte gå ut själv i mörker efter den..
Ok ! avkopplingsbok ,, blir bra om jag tänker Lassgård som  Sebastian Bergman..men den är lite för enkel _ förutsägbar i sin handling..tyvärr.

Har läst dessa med är helt ok, men glöms snabbt bort så kanske inte så djupa?Bra är denna, man fnissar , njuter och plöj läser,, kvinnan i den är stark, det fascinerar mig!


Jobbböcker plöjer jag ju en hel del,, men i år har det mest varit tips från skolverket,, inte så kul böcker.. men denna är en favorit jag läste den då jag pluggade till specialpedagog 2005 , och nu läste jag den igen,,absolut en bok som alla som undervisar borde läsa. Den är BRa

 • Ska läsa  nästa år: Paradisoffer, Tusenkönor och  Askungar av Kristina Ohlsson, Stefan Einhorn har gjort det igen. Skrivit en bok om frågor som berör människor. Som ger igenkännande. Som väcker tankar." skriver GP om boken De nya dödssynderna..den vill jag med  läsa.  Denna ska jag med  låna på biblo, den verkar bra??
 • Vill också läsa..någon som tycker den är bra?

 • Ska ev läsa någon till av  Moyes.

Alla bilder i inlägget är lånade från Ad Libris sida där jag ofta köper mina böcker, då jag inte går på vårt goa bibliotek! fortsättning följer kanske en annan dag för det var några till jag plöjt detta år, men dessa är dem jag minns just nu!

2 kommentarer:

 1. Bra med lite boktips!
  Jag lyssnar på böcker dagligen i bilen och ibland är det svårt att stänga av.
  Önskar dej ett gott nytt år
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Härlig boklista, här fanns många bra tips, flera som jag läst och tyckt om! Visste inte om den där "Och bergen svarade", den måste jag läsa, hans andra är ju så bra!

  Och så ser jag att vi är lika gamla ;)

  Hoppas ditt 2015 blir bra!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera