dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 13 juni 2011

Ett tips till hundägare--eller alla dem som avskyr fästingar..

Om man inte vill ha giftigheter runt halsen på sina kära djur så funkar detta..

En plastpåse nyskördadtimjan (ca 1 liter), går säkert med sådan man köper i affären med.)
1liter vatten. kokas upp och får dra så det blir ett skarpt luktande timjan te..
sedan pressa i två vitlöksklyftor, och häll i en dl citron.
Sedan förvaras detta i kylen, eftersom det inte är ngt konserveringämne i.
Innan vi går ut på skogstur så sprutar vi över hundarna .tassar,ben, mössa, och hals lite på magen med. Det har inte varit en fästing som suttit fast på dem sedan vi började med detta. Jag brukar kolla över dem när vi kommer hem,,och har hittat en eller två krypande. mot förut då jag kunde plocka tjugo trettio stycken efter skogsturen.
Sedan att hundarna luktar som en välinbakt pizzeria det är en liten bisak,,som man får ta..

Så lite blomning inne ,,en ros från en av mina kära elever, en Jasmin och dofta på och pionbuketten inne vad går upp mot den,,samt min oranga Hibiskus blommar ,,det ärsäkert tre år sedan sist.


Mina Pionerr mmm det är så super fina och doftar,,förlåt min tjatighet,,
Sommarslöjan liten men så söt, och vad heter nu den rosa blommande busken?

Just nu blommar allt hos mig,,känns det som,,
tex Gudhjemsrosen från Fallköping, cerisenäva, cerise rosenkrage,,och Jasminen syns kanske inte men det är en doft jag gillar ute nu..En ny gammal rabatt, grävde ur den lite och fick plats med storklocka vit och lite olika nävor samt sköldpaddsört,,

Avslutar med några av mina favopellisar som blommar


Har ni några favoriter i Pellisvärlden?
nej nu ska jag krypa till kojs för jag mår inte alls bra feber och ont i halsen,,ha det gott!

7 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vilka blommande trädgårdar vi har nu om bara regnet ville komma lite oftare, så man slipper gå och stödvattna. Det är visst 20 år sedan det var en sån torka som i mår på ön så växterna är nog lite tanigare än förra året. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 2. Jag avskyr fästingar! Lyckades faktiskt dra på mig borrelia på hösten efter att säkert ett tjugotal fästingar suttit fast på mig under förra sommaren o hösten. En tre veckors fasligt stark penicillinkur som gjorde mig ganska trött tog kål på eländet. Här hos oss springer hundarna lösa överallt, så jag skulle få stå och spruta på dem hela tiden, därför får de snällt tåla de giftiga halsbandena. Något lärde jag mig i varje fall, jag är nu vaccinerad mot TBE, vill åtminstone inte hamna ut för den sjukdomen!! Hellre lite pizzalukt på hundarna än sjukdomar hos oss människor! :)/Mimi

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Jag har vidarebefordrat det till familjens hundägare.

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara bilder på alla fin växter. Jag ser inte riktigt, men kan det vara en Kolkwitzia - skönhetsbuske, tro? Det ser ut så.
  Tack för bra tips på recept till antifästing. Dom är ett elände och i år verkar dom vara fler än någonsin. Ska prova ditt recept.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset mot fästingar. Jag vägrar att plocka bort dem från hunden, det får dottern göra. Jag kanske ska ta och koka lite timjan te, och testa på hunden.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Pioner får man tjata om - det gör åtminstone jag..:O)
  Kan det vara en paradisbuske?
  Hur valnötsträdet blir så buskigt, tja jag vet inte riktigt, jag kan inte ta åt mig äran nämligen, har fått trädet för 3 år sen, det hade självsatt sig och dåvarande ägaren har beskurit det fram till dess form.
  krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag tror också det är en Paradisbuske/Kolwitzia...
  Och du, Pionerna kan man inte tjata nog om! De är bara FÖR underbara! Och så många i år! I alla fall hos mig, jag tjatar ju också om mina!
  Vi vet vad du menar!
  Lena

  SvaraRadera