dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 6 februari 2011

Läs en bra bok!!!KArin Alfredsson skriver om sanningar då det gäller kvinnor i andra länder, detta är hennes fjärde bok,,som jag varmt rekomenderar er,Läs den! och begrunda att jo kvinnor i vårt land , de flesta har det bra!

så här skriver Adlibris om boken:
"Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.

Men nu har Amrita jobb - och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.

Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man "ordna" så att den tar en annan väg?"

6 kommentarer:

 1. Hej Monika ,tack för att du tittade in hos mig, för då hittade jag till dig också!Den boken ser ut att passa mig också, den skall jag titta efter. Förresten... vilka jättegoa hundar du har!!! Agneta

  SvaraRadera
 2. Man kan ju undra vilket århundrade en del lever i. Fruktansvärt.
  Apropå att skaffa hund som jag gaggat om, blir det inte. Vi har i stället tagit hand om en katt som väl inte haft det så bra. NU har hon det. Hon gillar att sitta i fönstren, helst i köket, precis vid fågelbordet!!! Vi har ingen snö längre (du förstår vad jag menar)
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Tack för tipset för jag behöver lite bokläsning tills snön behagar föärsvinna. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ju egentligen sådana böcker man ska läsa - men just nu är jag inne i en thrillerperiod. (Har alltid olika perioder för läsandet.)Jag vill ha lättsmälta, fast gärna kluriga psykologiska thrillers, gärna av engelska författare. Inget svenskt dock!

  SvaraRadera
 5. Denna har jag också haft i min mp3. Svår att släppa, såå bra.
  // Susann

  SvaraRadera
 6. Tack för boktipset, skall försöka minnas den! Visst har vi det bra vi här i Sverige, det går verklgien inte att jämföra med dessa som beskrivs i boken...
  Ha det gott!

  SvaraRadera