dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 31 oktober 2010

Höstrensning på framsidan

En rabatt som jag gått och retat mej på hela sommaren och nu i höst,nu har det äntligen börjat ta form. Jag har samlat ihop mina ormrötter och delat så nu vill jag att dom tar sig,,kanske inte numen till våren,,så en alunrot med kramellfärg fick med hitta dit. Hypernicum med små gula blommor och det fina med den är att den har lila blad.
I rabatten står ocksåå denna klängros, kanske heter den Heidleberg????
Jg minns inte , en den får stå, fr någon gång ska den få ett stöd som blir en portal ,,Dessutom är inte rabatten fylld och det är kul för då kan jag tänka lite till, jag har ju fler Hypernicum , men jag vet inte eller ska jag ha några läkesilverax med mörka blad,,visst är det ett kärt problem att gå och grunna på. Jag blir så nöjd när vädret är som idag varmt vi har haft 12 grader, och nu i kvälll är det 7 grader inte heller så dumt.


Ormroten den är så fin , fast lite gles,,,,

Här är allt som fanns i rabatten innan ,,Höstanemon i massor,
så är det urgröpet på den fina pumpan jag fick av Ulla, tänk vad jag har go kollega,,hon undrade vill du ha en pumpa ,,så körde hon hem den till mej!
Tack Ulla!

Pumpan blev inte helt fin, jag vart inte så skicklig med kniven,,men den lyser fint,
Felix kommentar var att den ska inte vara fin den ska vara hemsk,,man ska ju bli rädd för den mamma!Miina godingar och jag har varit på kurs idag så de är helt slut!

a href="http://www.mylivesignature.com" target="_blank">

6 kommentarer:

 1. Hej, blir lite fundersam över bilderna på din ormrot...hmm ...min ormrot ser inte alls ut som din! Min har ljusgröna, smala blad och rosa blommor på stänglar. Sprider sig som pesten, men är lätt att dra bort. Vad heter din, är den en "ädlare form" av min?
  Här har det också varit trevligt väder i helgen.
  Hälsar Lenas trädgård

  SvaraRadera
 2. Alltid kul med nya rabatter:) Fast själv har jag lovat att inte göra fler...utan bara utöka dom jag har...hahha...
  Snygg pumpa!

  SvaraRadera
 3. Vacker färg på rosen, altid kul med nya rabatter.
  Söta utslagna godingar.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Kul med nya projekt. Känner inte för att skriva så mycket om växter, eftersom jag är helt ko-ko på namn. Bland allt jag fått av dig, var det en som jag trodde hette Ormöga, men den heter kanske Ormrot ? Lämpligt för mig med fobi.
  Vi har också väldigt fint och varmt höstväder, hoppas det vara till jul !!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Det var många olika namn den har och jag har skrivit att det är ett Ormskägg "ler". Vacker är den och nästan som liljekonvaljblommor när den behagar blomma. Här är det hästgödsel som ska spridas ut i alla rabatter som är det stora projektet, sen ska nog lite löv till komposten också. Ha en trevlig helg, Karina.

  SvaraRadera
 6. Ja visst heter den ormskägg!!jag är då helt vimsig med blomnamn,,kanske åldern,,jag kollade med Susie för hon har ju koll på sådant, och du med Karina,
  så kan det bli!

  SvaraRadera