dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 1 augusti 2010

Öppen trädgård vid sommarstaden, ny bild på min rabatt!

För några veckor sedan besökte vi sommarstaden vid Kollevik, kolonier som ligger i Karlshamn,,det var charmiga tomter med små söta hus och en del lyxhus, trädgårdarna var charmigast i de små gammeldax kolonierna.
De lyxigaste kolonierna hade ingen trädgård att skryta med..


En vacker ingång till en stuga,,

Ett rum och kök,,där Gun bodde som målade de fantastiska tavlorna, (dem har jag nog visat förut)
Mycket stenlagda gårdar var det, jag gillar ju inte det,varför ja ag vet inte,,men jag är kanske lite stenålders!!Stjärnflocka som en häck var jag däremot väldigt förtjust i.

Ett fint litet stileben, som fick en att tänka på saft!!det var mycket varmt d vi var där.Här bodde Gunnel med man och söt katt..

Hade med lite stileben här och var


Ska sanningen fram så tycker ag det är gulligt med sommarstaden, men de bor för tätt i min smak..men det var inspirerande att titta runt!


Igår la jag ju in min nya rabatt, och bilden vart mörk här visar jag den igen lite mer tydligt hoppas jag..

Bronsstarr och Blåsvingel gillar jag,

VAd blommar idag då?

En Daglilja som jag nu hittat namnet på.. Little Bumble bee..den är lite miniatyr men söt ändå.


Ljuvlig är denna


Hypernicumen blommar här och var,,dom är väldigt små i år pga de vart helt nedfrusna i vinter,,

Ogräs växer dessa Höstanemoner som trots torkan,,dom är fina så det gör ingenting ..

Min Portlack måste förbli en återkommande växt,,för den har blommat precis hela sommaren och blommar friskt ännu..Vårt liv med hundarna här hemma är kul och ibland lite tungt, Boysen är uppe och kissar varje natt vi tre tiden, sedan vaknar han vid sex och vill ut,,därefter kan han tänka sig tt sova tills åtta,,så vi har passat på att sova middag när han sover.. just nu vill han h laxHär sover dom så gott

4 kommentarer:

 1. Kolloniområden är oftast jättemysiga att strosa runt i. SÅ mycket energi där liksom.

  Jag hör av mig om jag kommer i nästa vecka. Det beror på om dottern ska jobba och lite annat.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh vad söta dom är ihop, grabbarna!
  Jag gillar sten, men jag kan hålla med om att det kan bli lite väl mycket. Har man bara en pytteliten tomt så ska man kanske inte ha hela stensatt, det ger ett lite hårt intryck. Om inte annatg så måste man ha massor av fluffiga växter till!
  Jag hade en sån där röd fläder i en stor kruka förra året. Sen planterade jag den nedanför murrabatten i höstas, då var den ungefär en meter hög.
  I våras klippte jag ner den riktigt ordentligt och nu är den jättestor, c:a 2 meter, och har varit helt fantastiskt vacker hela sommaren.

  SvaraRadera
 3. Du frågade om vilken daglilja det var. Det är Ocean Rain som är fröimporterad från Australien. Alltså inte av mig, jag är ju dålig på frö, men av en kille i Falkenberg som jag i våras köpte 7 plantor av (och fick två). Han - och jag - är med i HIH-gruppen (hosta-iris-hemerocallis) inom Trädgårdsamatörerna. Sen köpte jag också ett antal från England och en del av dom har också blommat. har inga tips opm inköptskällor häer i Sverige, men ska kolla med mina HIH-vänner. Alltså återkommer jag om det!
  Sen till det här med att täcka med grus och om man ska lägga täckmatta under. Lite knepigt i efterhand. Det bästa är om man först lägger täckmattan, sen gör kryss i dom där växterna ska vara och därefter täcker med grus eller barkmull.
  Man kan ju också lägga tjockt med tidningspapper, men det multnar ju ner efter ett par år och då får man ett jäkla jobb med stenen!

  SvaraRadera
 4. Härligt, härligt, underbart!!!

  SvaraRadera