dalia

dalia
Pepparbacken

onsdag 11 augusti 2010

Blå Huset i Borrby

I ett gammalt nr av Allt om Trädgård läste jag om Blå Huset,,,( läser alltid mina AOT om och om igen).
Blev då sugen på en liten utflykt dit .. Underbart ställe fast det ösregnade hela tiden vi var där,,,men lite bilder knäppte jag..

Deras damm är fin med både fisk och krokodil i..


Härliga Stileben fanns det gott om


Små keramikdörrar och fönster fanns i butiken, först tänkte jag vad ska man med det till,,men väl ute i trädgården såg vi vad trollen behövde..ngt att härma för alla oss som gillar keramipyssel..
det regnade som ni ser!!

Men är man tr nörd så spelar det ingen roll på med regnställ,,härligt blått hu gillar färgen skarp,,och Hortensian vill ha listan ,,,
Dessa keramik huvud som sprutade vatten var läckra och dessa stora fyrkantiga krukor fyllda av sukulenter och keramikmaskar syns inte så bra..


En liten bro över ja vad vet jag inte,,men här fanns fina perennkombinationer,,alla Alunrötterna ,,tänk att de finns i så många kombinationer,,

jag kunde handlat mycket mer där,,men det var lite dyrt i min smak,,så jag köpte en Frost Jade,,tror jag den hette,,en vit grönbladig MArton,,som skulle vara vintergrön och då ska bladen gå över i rosa grönt,,spännande"
Ni ska få se sedan jag plantat den..
Igår grävde gubben ut en ny rabatt där ska den få slå sin rot..kommer o det senare!

5 kommentarer:

 1. Såg trevligt ut! Roligt med nya växter. Jag brukar också läsa på nytt alla gamla trädgårdstidningar, och tänk så nya de känns igen om ett år! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 2. Ohh, ser ju mysigt ut. Blir besök där, men förmodligen inte förrän till våren.
  Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 3. För fem år sen så bodde vi två nätter på Borrbygårdens B & B under vår kombinerade semester- och trädgårdsresa. Ett underbart ställe som precis hade tagits över av två gentlemen och en hund - vilket visade sig lite problematiskt eftersom Penny höglöpte. Han fick vara inlåst i hundgården hela tiden, så jag vet ju en som var glad när vi åkte. Vi trivdes däremot fantastiskt bra!
  Det tråkiga var att jag hade inte en aaaning om "Det Blå Huset" så det missade vi. Men....vi såg annat fint under veckan så det var väl OK, fast det grämer mig lite grann.

  SvaraRadera
 4. En annorlunda trädgård lite lekfull.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Vilken spännande trädgård. Trist med regn sådana gånger!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera