dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 22 februari 2010

Promenad vid Mörrumsån

Började min dag med att köra till distriktsköterskan för att få en blodtrycksmätare under ett dygn,,sjuk nja konstigt hoppande blodtryck ,,upp och ner! Samt en puls som släppar,,ja får väl se vad de kommer fram till för inte känner jag mej sjuk!

Vad ska man nu göra en lovdag som är snöfnuggig och ja gråtrist och iskylig??
Programmet blev promenad utmed Mörrums ån ,,för då kunde vi avsluta på Ninas konditori med semla, till min och Felix förtjusning
Mata fåglarna var med behövligt och kul tyckte Felix..Därefter tog vi en promenad längsmed i djupsnö..

Avslutade med att ta oss över till andra sidan, på hala broar


Ha en go tisdag, här snöar det sedan kl 19.00 ,,när ska det sluta?


8 kommentarer:

 1. Man kan verkligen undra när det ska sluta.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. När du berättar om prommisen vid Mörrumsån så måste jag bara berätta vad som hände oss där för några år sen.
  Vi var på vår kombinerade semester- & trädgårdsvecka, den gången i Skåne och Blekinge. Vi kom körandes från Listerlandet ut till Norje och letade efter ett lunchställe. Eftersom vi har hund skulle det vara ett där vi kunde sitta ute alla tre. Vi hittade något som hade ett rockmuseum eller nått liknande. Vi parkerade och gick ur bilen, men det var hemskt vad det luktade illa på parekringen.
  Väl på uteserveringen så var dock lukten borta, men när vi kom tillbaka till bilen så lukate det likadant igen.
  Vi reagerade dock inte utan åkte vidare till Mörrumsån där vi tänkte ta en välbehövlig prommis. När vi klev ur bilen luktade det lika illa igen. Inget kul område tyckte vi! Men lukten försvann när vi gått en bit. Hm, konstigt!? Och när vi kom tillbaka till bilen, då fanns lukten kvar!!
  Då kom vi ihåg att precis innan vi åkte ut på stora vägen i Norje så hade vi kört över en massa vatten någon hade spillt. Nu förstod vi att det var inget vatten, det var riktigt nått äckligt, för det stank rutten mäsk i bilens hjulhus!
  Lukten satt kvar tills vi 2 dagar senare var hemma och Rolle kunde tvätta av bilen väldigt ordentligt. Snacka om att folk glodde på oss på färjan över!

  SvaraRadera
 3. Verkar ha varit en trevlig promenad utefter Mörrums ån. Antar att semlan smakade gott sedan.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Visst är det bra med en granne som hjälper oss med snön. Men sen får jag skotta "öppningar" i vallarna, men det är.o.k. Det var inga dåliga istappar ni har.
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 5. Jo visst är det bra med grannar som fixar snön. Men jag får gräva gångar, så vi kommer igenom dem, det gör jag gärna. Fasar för när det skall börja töa. Det var inga dåliga istappar ni har
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Vilken härlig dag ni haft och avsluta på kondis, jösses vad man saknar det med barnen. Du ska tro att det finns fler som gillar istappar och vilken lycka att få den ner hel "ler". Tänk så mycket vackert det finns i naturen, men nu tycker jag att vi rullar bandet framåt och får vår. Ha det gott, karina.

  SvaraRadera
 7. Tänk vad vi ska säga sen , `Jo, vintern -10, det var en riktig vinter det!´ Men det räcker, visst gör det?
  Skön promenad ser nu att ha fått i alla fall.
  Ha´t himla gôrgôtt under lovet
  Nina

  SvaraRadera
 8. Härliga vinterbilder och precis som de flesta andra börjar man bli otroligt ledsen på all snö och kyla, men det kommer en vår efter detta också vi får lov att se det vackra i tillvaron :)
  Söt vovve och tur att han har långa ben och klarar snödjupet, vilket min lilla vovve inte gör.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera