dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 7 april 2012

Läsvärt, om en grym ondska!

Då jag fick denna bok i min hand tänkte jag ska jag igenom den ??eller rättare sagt orkar jag, jag avskyr filmer och böcker om 2a världskriget,,
om det avskyvärda..

 Jo den fick bli påsklovs läsning.

En låda med brev  rör sig berättelsen kring. Berättelsen har förankring i verkligheten ( det är då det är tungt att läsa)..
Låter inte så bra att en bok kan handla om brev, men den tar upp  nazismen från en annan front,,hur människor fick lida på mer än ett sätt.
Hur svenskarna en del som omnämns i boken inte alls var på rätt sida.
Har slutet kvar på denna, ska gå och lägga mig och läsa ut den nu..det är en bok som jag klarade att läsa utan mardrömmar, fast den tar upp en sorg som är vidrig, för ett barn och föräldrarna.
Den sänker religionen med de kristnas beteende var inte helt ok, de kunde ju räddat så många fler,,tycker jag!
God natt!

4 kommentarer:

 1. Tror det är bra på sitt sätt att läsa såna böcker. Ska försöka få tag på den. Verkar kanon.

  Glad Påsk !!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nej, den skulle jag nog inte orka med just nu. Jag behöver något betydligt mer lättviktig när jag nu sista dagarna försökt hämta mig efter ett massivt gallstensanfall. Vilket inte är lätt med middagsbjudning igår med ägg, sill, räkor, röror, lax och sånt jag inte kan äta!
  Istället ägnar jag mig åt en gammal thriller av Michael Connolly; Poeten. En tidig bok, vi har lästa hans efterföljare men den här är liksom början. Mycket otäck, men bra skriven och enormt spännande. Perfekt för att glömma bort molandet ett tag.....

  SvaraRadera
 3. ibland får man läsa sådant här, men jag har gjort det en del, väljer gärna lättare nu

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Det är bra att det finns böcker som beskriver andra sidor av kriget än det som vi vanligtvis hör och ser. Min pappa var med och vaktade vid gränsen till Norge under det sista krigsåret och det han berättar finns inte i några historieböcker. En av mammas vänninor kommer från Tyskland. Hon växte upp där under kriget och en del av det hon har berättat är så hemskt att man inte vill tänka på det. En del som hon har varit med om kan hon inte berätta om än idag.
  Sverige var inte så neutralt som det låter. Det räcker att fråga min pappa om hur befälen var, det fanns gott om nazister bland dom.
  Jag vet inte riktigt om jag klara av att läsa en sådan bok. Tror att jag skulle få mardrömmar.
  God fortsättning på helgen!!!

  SvaraRadera