dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 27 november 2011

Brännt !!! Har idag öppnat ugn och haft kurs!

Dagen idag började med skogstur i storm!
inte jättemycket storm men tillräckligt för Boysen skulle gå nära matte hela tiden han gillade inte knak och brak överallt,,nu stormar det så jag förbjöd ungdomarna att gå skogstur med hundarna i eftermiddag..

Då var det advent och igår putsade vi alla fönster på alla fyra sidorna, vi var fyra som hjälptes åt, och idag har jag hängt gardiner och pyntat advent ,,typiskt mig att inte vara färdig då det är advent,,men så är det och ingen lider av det tror jag! Nu är det mysigt!


Också har jag haft en extra omgång keramik kurs,,

Jag fick skurna franska pepparkokor mums till adventsfikan säger vi i familjen!

TAck Ulla!

Vi kunde inte vänta tills torsdag!!

jag passade på att tömma ugnen som brännt sedan ifredagsnatt..som ni vet det är ibland det roligaste jag vet. tom så dottern sa oh vad spännande!

Detta fat brände jag för andra gången nu med lite mer glasyr i rosa toner ovanpå, nu är jag nöjd,,jag gillar integrönt helt och det var för grönt innan!Så denna blivande fågel han skulle blivit grön, men nej glasyren syns inte på den svarta fina leran..men jag tycker den är fin svart med,,får se om Åsa tycker så med,,den ska få metallnäbb,,men det får ni se när Åsa bockat till näbben.


Denna med i svart lera skulle fått gul näbb, men nix,,fin ändå!

Båda är trädgårdspynt, som kanske får sitta på ett ameringsjärn och stödja en fin perenn, för naturligtvis är mina kurskompisar tr nördar precis som jag.


Detta ägg med mörk glasyr blev läckert, så jag blev sugen på att bygga ett litet bo för det i grenar, men jag får göra några ägg jag med detta är också Åsas.


Försök med glasyrer , här har jag också brännt två gånger, först bara med transperant glasyr och järnoxid , andra gången fyllde jag på med rosa glasyr och lite vit..och jo den blev läcker!


Då fick vi ju tillverka lite idag med, jag fick en beställning av min käre gubbe,,hjärtan till hans arbete, ,kakformar fram..var enkelt att göra..vit lera med röd och grön engobe.

Gjorde några till mig själv med..kan ju alltid få hänga fint någonstans.


Crisitna vill ha lila glasyr och här har hon blandat och testat, så nu har hon nog en lila glasyr för sitt fågelbad, om hon nu minns hur hon blandade!!(jo det skrev hon upp!)denna punkmadam blev helskön!Min dam blev ja lite för rosa,,inte helt ok!Detta konstverk var svårt att ge rättvisa på ett foto, det är urläckert, med struktur från en grov diskhandduk och grön,blå brun glasyr,,Att skapa ett klot är spännande, först bygger vi klotet i en form i två delar , så efter när det har torkat någradagar så skarvas det samman med lerklister och sedan är det bara att välja pynt,,detta kommer då det är glaserat och klart,,då får ni se det igen!
Nu ska jag kika runt hur ni har det i storm och adventstider.

9 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni è. Åsa´s dam är verkligen snygg!
  Kram Susann

  SvaraRadera
 2. Stackars lille Boysen, läskigt i den stora mörka skogen:) Fin keramik ni skapat du och dina vänner:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Gokväll i stugan!

  Vad spännande... kan föreställa mig att det känns som julafton varje gång ni öppnar ugnen. Nu ska jag krypa till kojs och ligga och lyssna på hur vinden tar i huset... kanske läsa några sidor i den nya boken.

  Vi hörs kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag gillar den första skålen som var grön men blev rosa och så det blå ägget som blev gråsvart! Det är kul att experimentera med glasyr, för det blir ju inte alltid (=sällan) precis som man tänkt sig!!

  SvaraRadera
 5. Heeej!
  Nu har jag provat att ringa dig men kommer inte fram...du kan prova att ringa mig på 073-5025349!
  Jag har oxå mailat dig, kolla om du fått det!

  Ha en fin dag!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar! Visst är det beklämmande, frustrerande, oroande...ja, jag vet inte allt. Alla dess barn som växer upp i en icke fungerande familj och som ingen annan vuxen upptäcker, ser. Det slog mig så plötsligt det där med hur ett sådant barn ska veta vad som faktiskt är normalt sen när de själva är vuxna.
  Jag ser också dessa människor, som en gång varit barn, i mitt jobb.
  Önskar att fler orkade som du. Du ska veta att du nog gör en enorm skillnad.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Har varit "lite utanför" ett tag, ser att du fått svar från Anki. Skickade bara e-post till varandra. Men det är väl fixat nu. Vilka härliga keramikproduker, ångrar att jag inte har en mindre ugn. Ha det så gott
  Kram
  Mammi

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Här har blåsten dragit förbi också, och vilka läckra grejer ni gjort. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Fatet tycker jag var helt fantastiskt! Mycket andra fina saker också!
  Agneta kram

  SvaraRadera