dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 1 oktober 2011

Gräva överallt på en gång!!

Snigelkolonihittade jag in under klematisen jag klippt ner idag.
Mitt vin ser inte mycket ut för världen, men det kommer säkert sig..hoppas jag.Idag var jag uppe tidigt och började med läx - läsning med min kära dotter, så vid 10 tiden kom jag ut.

Det som möter mig är min Hibiskus och den blommar som bara den, helt skön är den,,med sina vitrosa stora blommor.

JAg har ingen bra kamera får ta med mobilen så kanske ser ni inte så väl, men denna blomma är som en buske . När jag står och kollar denna rabatt så ja då ser jag den är helt igenväxt två vinrankor och två klematis har liksom växt över allt annat.

Projekt klippa och gräva upp fyra plantor som flyttas,
klematisen Korean beuatuy flyttas in till grannen (ni ser klematisen till vänster i bild under den finns vinet ), en blir kvar i skogskanten hos mig.
Vinet flyttas brevid nya kornellen , det ska byggas en pergola här i höst som vinet ska få klättra på en vinplanta i varje ände,,ni får se sedan när jag har bättre kamera.
Rabatten vid växthuset blev en annan utan dessa stora plantor

det som var lite komiskt var att vinet bar druvor som i alll röra var mogna.under klematisen och under vinrankorna, söta goda HImrod tror jag de heter.

Imorgon ska jag fixa till denna rabatt, hoppas nu det blir lika ljuvlifgt väder som idag, vi har en morgontur till svampskogen först..

TAck för alla goa kommentarer ibland kan jag inte svara hos er, såg hur Mammi svarat hos mig,undrar om det blir så när jag skriver med att det blir många svar fast jag inte ser dem själv??,
6 kommentarer:

 1. Tack för tipsen om vad jag ska ha på "yttertomten". Det var en del jag har redan och som jag gillar, men först måste jag nog sätta mig ner och fundera över exakt hur jag EGENTLIGEN tänkt mig området.
  Sen ska jag nog redan från början försöka sätta plantorna glest (gubben tjatar jämt på mig att jag inte tänker på hur stora dom blir efter några år) annars blir det nog som hos dig! Fast det är väl kul att hitta en massa spännande saker under andra växter!? *fniss*

  SvaraRadera
 2. Hej Monica! Kul när man har en massa projekt på gång:) Kommer att bli fint med en pergola till vinet:) I går kom din mor och far på besök:)) de hade med sig ett annat par också det var väldigt trevligt och jag gillar när bloggare från olika delar av Sverige ringer när de är i närheten och kommer och hälsar på:)) Döm om min förvåning när jag senare insåg att du var deras dotter och att jag var vän med dig på fb:)) Haha världen är bra liten. Följer ju inte era bloggar, det blir ju så ibland att man inte kan följa alla man vill, men NU ska jag göra det för no "känner" jag ju Nunne:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fina bilder. Har försökt 5 ggr att kommentera, men det kommer inte fram, Hoppas på tur
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nu först såg jag att mina kommentarer kommit fram. Gick inte att se innan, prövar med en ny variant. Ha det så gott
  Kram
  Mammi

  SvaraRadera
 5. Hej på dej!

  Vilken härlig trädgård du har. Men det är många järn i elden och det är så mycket man vill och ibland känns det som om det är så lite man hinner... men det gäller då rakt inte hos er!

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 6. Din energi skulle jag behöva bara lite av :)
  Just nu bara jobb, jobb, jobb... men man ska inte klaga....allt har en övergång
  Kram Susann

  SvaraRadera