dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 16 oktober 2011

Förkylning,, dimma och krans


Vakande igår med en dunderförkylning,,sådär så jag inte kände för att stiga ur sängen..

men eftersom gubben min har vakten och inte kan lämna hemmet så körde jag redan kl 8 min son till deras kakförsäljning..( de ska till Kläppen med sin fritidsgårdpersonal och då gäller det att jobba ihop pengar..).

Efter det så tog jag en fotorunda i dimman.Växthuset tömde jag i torsdags, jag hade en skön kompdag då, jag diskade krukor och plockade in pynt för vintervilan..
Två som gillar frost!
Framåt lunch var dimman borta och höstfärgerna sprakade,

Jag valde att lämna trädgården för att sova, enda sättet att bli av med denna förkylning.

Idag har jag plockat lite Japansk malört och gjort en dörrkrans, det var vad jag orkat, sedan har jag legat i sängen med wordfeud som sällskap..


Inne i stora rummet står denna ,,kan den heta Nerium?
Fick den som liten stickling i fjor, den har stått ute hela sommaren och i torsdags bar jag in den.Jag gillar att den liknar en ros...

Plockades ikväll då jag bar in tvätten..tvätten var kylig men oh!! vad den doftar gott.

Nu ska jag dricka chili-honungste, det är bra mot snuva och halsont..

Slaggar tidigt i kväll så jag orkar jobba imorgon


6 kommentarer:

 1. Krya på dig. Du tror väl inte mig, om jag talar om att jag ALDRIG i hela mitt liv varit förkyld,faktiskt sant
  Kram

  SvaraRadera
 2. Usch din stackare som åkt på en förkylning;( Fina bilder på både vovvar och trädgård:) Visst är det en nerium. Ha det gott och krya på dig/Monne

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Lite vemodigt med hösten och alla frostiga blommor osv men så det tid för annat trevligt i stället som att binda vackra dörrkransar.
  Fin krans du har gjort i mossa och ris!

  Mossa är ett underbart material som jag helst använder på hösten, MEN, tyvärr river mesarna sönder det så fort jag hänger upp en krans, strut eller liknande :(

  Hoppas du slipper förkylningen snart!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 4. Hoppas du blivit av med din förkylning!? Själv kände jag mig så hängig igår att jag var tvungen att lägga mig kl nio - och var länge sedan. Sen har jag sovit i 12 timmar så jag känner mig helt klart lite bättre.

  SvaraRadera
 5. Hoppas du mår bättre nu, man kan bli frisk när man får se så många vackra vyer som du fick och vi fick se dom härliga bilderna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hej Monica En snabbis inne hos dig för att önska Godnatt! Fina blomster du visar. Nog ser det ut som en Nerium. Dessa växer söderut som väldiga exemplar. Vi såg väldiga häckar i Toscana. Vet inte men jag tycker mig ha hört att de innehåller en gas som kan antända explosionsartat vid brand. Undersök det för det låter inget vidare. Men vackert, absolut! Kram Ingela

  SvaraRadera