dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 21 maj 2011

Idag har jag varit i växthuset hela dagen, där är smock trångt,, ivarjefall har alla tomater och chili fått en stor hink idag med kogödsel och jord,,sedan i mitt gången står alla pellisar de ska ut men inte riktigt ännu så det får vara trångt,,ni ska få se bild en annan dag...
Trädgården nu det är blommor blommor..oh så gott att få gå ut en tidigh morgon med kameran,,det står mycket i knopp och en del förändrar sig under dagen ..

Iris,,som heter White knight ,,fast det är nog inte den,,den var nog flemärkt vid köpet men fin ändå.
Bilbo,,så härligt lila.
Vita Löjtnans hjärta skulle det vara ,,men ack nej,,lite svårt att gå tillbaka till affären med dem, för jag köpte dem för två år sedan . men de blommar först nu ,,
Anemonerna är ljuvliga, våriga!

Pellis blomniong i gång i växthuset.


Trädpionerna blommar snart, oh det längtar jag efter.
Den har nästan slått ut under dagen..

Min nya lilla Saint paula, söt och lite annorlunda.

Tulpanerna är i slutklämmen men dessa håller ändå tycker jag.En första bukett inplockad från trädgården.
Mitt keramikklot var jag och hämtade i Ronneby på Känslans verkstad, ni får se det ur lite vinklar, jag har ännu inte hittat ett bra ställe, det kommer för jag tycker man behöver kunna gå runt det.
5 kommentarer:

 1. Oj, du verkar ha lite otur med färgerna på blommorna, men jag tycker de på bilderna är fina. Snyggt keramikklot! //helén

  SvaraRadera
 2. Jag har en iris som ser likadan ut och den heter samma som din. Vad är det som gör att du tror den är felmärkt? Doftar din också underbart?

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Gillar klotet med trollet och katten! Du har helt rätt, man ska nog kunna gå runt det för att uppskatta det till fullo!! :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken ögonfröjd. Mår lite "pest" i dag, tar det därför lugnt, vill väl inte riktigt erkänna att man passerat "50-strecket " eller va det mer ???
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för din kommentar, läst den just nu. Du får gärna ta med dig "sticklingar" skall försöka komma ihåg vad de heter.
  Kram

  SvaraRadera