dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 3 augusti 2015

En vecka kvar av sommarlovet!


Vad har vi nu gjort hela långa ledigheten, jo massor , här hemma...
Som väl är så älskar vi att vara hemma båda två!Maken har borrat i sten och skapat detta konstverk, keramiktoppen har han hittat i trädgården...han är kreativ min Hunk till man!Det blommar tok mycket, perennerna bara älskar denna regniga sommar! de blir höga och fina, ogräset döljs väl

 Vi har haft besök från Belgien, då fick kompisen till denna keramikherre följa med  Annemette hem till hennes fina trädgård, jag tror denna gubbe i rabatten behöver en ny polare, bara att sätta upp på min verkstadslista!


 Dagliljor i olika färger och former blommar just nu, att jag har många olika sorter är något jag upptäcker varje år!
 I våras delade Helena på jobbet ut  Dahlia knölar och de jag har i krukor blommar fint nu! min favo är denna blekt vit gula!,,ska sparas till nästa år, men var ska jag lägga dem ,, inte för varmt och inte för kyligt, får se!
 Embla är hemma då och då och hjälper till med diverse tex att bygga vindruvspergola tillsammans med Jonas.
 Klippte häckar och buskar tillsammans med mig hon hade ju riktig snits på detta. Ser ni den blå markeringen här klipptes ett hål liksom en utsiktshål lite fint fast svårt att fota, men då jag hänger tvätt kan jag kika ut i den ljuvligaste bokskogen som växer granne med oss!
 Kweramikkurs har vi haft och nu äntligen har jag bränt. Detta är så kul för de som kommer och jobbar i min verkstad har ofta en härlig önskan om något de vill tillverka så tänker vi en stund tillsammans så blir det så här fint!
 Dessa underbara sjöhästar eller drakr hade Lotta en idee om, så gjorde både hon och Caroline  och de bli så fina, så nu måste jag tillverka ett antal som ska bo invid min damm, just nu är de bara i mitt huvud men de kommer snart att födas i min verkstad! Tack kära Lotta för din goa idee!
 Denna fina blomma gjorde Caroline, den sprack lite men den blev fin ändå tycker jag får se vad Carro tycker!  Mia ville göra en lykta utan att dreja den, jag provade och jo både hennes och min blev bra, (OOPPS!kom på att jag inte fotat en fin dam Lotta gjorde det måste göras,,,)
 Favorit blommor just nu är Stormhatt och Rosa amerikanskt Älggräs. 
 I armeringsnätet växer denna skönhet, tyvärr vet jag inte vad den heter, köpte den dec 2010 på tradera, men den gillar jag denna fina lila färg!

 I sommar har jag snart gjort namnskyltar i keramik till de flesta av våra träd och till mina pioner,, jo jag är ju Pionsamlare,,,jag som slutade samla på pellisar har nu övergått till pioner, men de behöver man inte ta in på vintern..

 I nätet hänger nu nya klinkers, till salu för er som har vägarna förbi. 150 kr /st.

 Var allt för denna gång kommer snart fortsättning på vårt dammbygge!a

3 kommentarer:

 1. Ja vad tog damm bygget vägen . . . !?
  Ja vad det blommar i trädgårdarna nu, mycket fint hos dig. Din man kan ju fortsätta bygga på höjden stenar fattas inte.
  Fin röd blomma som håller länge, ett vackert blickfång. Ni är alla så kreativa och duktiga.

  Jag är i Skummeslövstrand nära Båstad, hälsar på kusin i sin stuga. Vi tar långpromenader utmed Mellby strand. Rolf hjälper BB Jennie i Norrahammar med att måla fönster.

  Ha de så trevligt i Åhus.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Du har så många fina växter i din trädgård! Massor av läckerheter! För att inte tala om konsten, så många fina saker och din mans konstverk är läckert, toppen ser ut som en vallmokapsel i mina ögon!
  Härligt att vara hemma och greja!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vad roliga de där trädgårdsdrakarna var. Jättefina!

  SvaraRadera