dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 4 augusti 2012

En veckas gäster har idag lämnat oss..tyvärr..

Idag har jag grävt och planterat, Perukbuske, Parasolblad, gul benved,  plus ett mini litet valnötsträd så har jag grävt upp en massa stora stenar som jag ska lägga om så jag kan plantera ibland dem,,,Då var de då våra kära gäster som idag åkte vidare, Ludwig och Monika, sist vi träffades var 15 år sedan, då var de här på blixtvisit, för nitton år sedan var vi hos dem i Steisslingen vid Bodensjön.
Trots det var längesedan vi sågs var det mycket trevligt att de kom och bodde hos oss. 
De är liksom inte vilka gäster som helst


Har ni någon gång haft gäster som vill jobba då de besöker er,,utan att ni ber dem, förvisst ibland har min pappa blivit inbjuden hit för att hjälpa oss..


 Vi har besökt den mysiga Villa utsikten i Karlshamn samt har jag och Monika varit på tygrea hos knallen i Karlshamn. Annars har vi och våra gäster mest varit hemma, badat i sjön jobbat i trädgården ätit gott osv..oj varför blev detta nu överstruket,,det får vara så för jag får ju inte bort det..


 JAg , Felix och Monika kunde inte motstå att gå till sjön med jämna mellanrum denna veckan för svalka.
Jonas murade mur och nedre bilden Ludwig  i grävartagen.
 Utgrävning av äldre mur sker här..
Ni ser ungefär i mitten av bilden en grå figur  och en övertäckt grön mur.
nedre bilden framgrävd mur, ser ni ovan helt täckt grön..
Ludwig är som min man ,,han blir lätt rastlös, så då vi var i stan på tygrea så var min man igång med att mura vår nya mur, då undrade Ludwig vad han kunde hjälpa till med, han ville gärna görs ngt med vår natursten,,(de är inte så  "stenrika i södra tyskland som vi,,fniss!) .Han ville gärna hjälpa till med att plocka fram en bit av muren,,sagt och gjort,,han har slitit i två dagar, och skulle gärna vilja ta sten med sig hem,,se resultatet som Monika beskådar idag på förmiddagen strax innan de drog vidare på nya äventyr.


Ser ni här bakom Boysen, här är det framgrävda biten två dagars slit, med att gräva rent och lava om, vi har en bra bit kvar men det kommer vi och göra i höst, för där fanns stora jord Bålgetingar, det bekymmrade inte Ludwig, dom arbetade på sida vid sida, men jag är livrädd för dessa fridlysta jätte vispor...

2 kommentarer:

  1. Wunderschön med vänner från Bodensjön. Visst är det kul!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Härligt med vänner som både förnöjer ens vardag OCH jobbar i trädgården! Inte dumt!!

    SvaraRadera