dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 21 mars 2010

Vårtecken i min trädgård!!I helgen har det töat bra fort, vi har haft 6 -8 grader och lite fint vårregn. Strandpromenaden gick Embla, jag och Ozzie i skönt regn. Det tom luktade vår, härligt.( Det blev inga foton ifrån turen pga regnet.
Däremot tog jag med kameran ut i trädgården för att hitta vårtecken och det första är kanske inget vårtecken, men för oss är det de,,Komposten den har inte varit tillgänglig pga all snö, men i helgen fick jag äntligen gå ner och slänga en full komposthink och det känns så gott.En Julros hittade jag också intill en balkongstolpe, det är nog det enda stället där snön tinat bort så jag kan se blommorna, nu får jag gå här och kolla efter knoppar som ska brista, vilken skön sysselsättning.


Ett tag idag trodde jag att jag skulle hinna ner till växthuset och börja skura lite rent, men nej det blev bara en tur in för att vattna och kolla tempen,,den var inte alls otrevlig!!tänkte ta en månadsbild med idag men tyvärr så blev jag lite upprörd över detta,,hmm grr!Jo dessa eller denna bajsare vilken jag gissar är en eller flera rådjur kunde jag spåra till mitt Ingrid Marie,,de har tuggat,,grr!I veckan som gått har vi bytt värmesystem,,luft till luft,,(så nu har vi en pelletsbrännare och en elpatron till salu,om någon är intresserad )I all röra har jag varit två dagar på kurs i Götet, på ett mysigt ställe som heter Ågrenskan, tänk att jag inte tog ett foto, men jag ska dit längre fram då ska jag fota, för där var mycket vackert, mysigt mm.

Avslutar med en nyklippt Ozzie, det känns som halva hunden försvann i klippningen, men han njuter av vårklippningen!!Han är ingen tjockis precis!


Ha en go vecka!
7 kommentarer:

 1. En trevlig rundtur, inte så dumt med en uppdykande kompost.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Absolut fina vårtecken du har. Snön smälter och det regnar. Sen att du har hittat komposten och att du hittat julrosen. Mindre lyckat att rådjuren varit framme. Som väl är har vi ett staket till skogen där 4 rådjur visade sig för ett tag sedan. Ha en bra vecka. Anita

  SvaraRadera
 3. Visst har man lite vårkänningar trots (eller kanske tack vare) regnet igår. För vår del som har en väldigt liten hund, så betyder regnet dock stora problem med att hitta ställen att promenera på.
  I skogen är snön för blöt och för djup och på fälten och skogstigarna är det bara lerigt vatten. Penny vill inte gå där alls.
  Igår hittade vi dock till slut ett område utmed stranden i Eksta där snön tinat bort och vattnet sjunkit undan, så det blev en riktigt bra prommis - och det gjorde ju inget att solen tittade fram!

  SvaraRadera
 4. Jag hade lyckan o få samma fina vårtecken som du... även min kompost är nåbar igen....
  I sommar ska jag på nåt sätt flytta den till ett vintertid bättre ställe.
  Vilken lycka o hitta framtinade julrosor... mina är tyvärr fortfarande under snö.
  Det kommer o bli många växter som ska få flytta till bättre ställen i sommar.... Får nog göra en lista ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt o hälsa `nakenhunden´
  Nina

  SvaraRadera
 5. Oj vad många vårtecken, trots mängden snö!
  Vi har inte kommit åt att använda våran kompost på länge nu, men när den kommer igång kanske jag också tar det som ett vårtecken. :)

  SvaraRadera
 6. Vårtecken är väl det bästa som finns.Oavsett vad det är så ger det en signal, nu är det på gång.
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 7. härligt när vårsolen smälter snön!

  Det som göms i snö kommer upp i tö...
  Jag missade att plocka undan en del skräp som nu pinsamt ger sig till känna...

  Hej så länge!

  SvaraRadera