dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 23 februari 2014

Första vårdagen i trädgården! MOSSA!

 I morse på morgonprommisen så kikade vi på mossan, med kamerans hjälp, vi går där varje dag och jag njuter av dessa gröna former,,skulle vilja ha sådan naturliga i min trädgård,,
 Min kloka tolvåring säger så här..
- Mamma denna mossan måste man vara rädd om för du anar inte hur långt tid det tar för den att växa ut. Visst är den mysig, helst innan allt har grönskat, då allt är lite grått och trist inga löv på träden inget fint grönt gräs , då njuter jag extra av färgerna i mossan.


 Grabbarna är ju med naturligtvis, det är ju de två som gör att vi är ute i ur och skur, naturligtvis med i detta goa väder..
 Jag har ju haft feber och ont i halsen i tre dagar och ingen annan har gått ut med hundarna, så idag var det extra gott ingen feber och fint väder ,,Guldprommis!

 Efter det så var det trädgårdsdags, orkar jag det så är det ett gott tecken på att jag orkar jobba imorgon..
 Ute eldade Felix, och herrarna njöt i solen!

 Jag bestämde mig att röja vårens första rabatt!!
 det blev så här..fast som ni ser till vänster där behövs göras lite vad vet jag inte ännu..i bakgrunden har vi fällt en massa träd inne hos vår nya trevliga granne..då får jag nog en helt annorlunda rabatt,,den behöver lite upgrade,,ska bara tänka hur ,,tar tacksamt emot alla idéer!!

 Vi har inte hunnit allt så träd och grenar ligger kvar men det tar vi nästa helg, OH! Jag är så glad för jag älskar våren!

8 kommentarer:

 1. Håller med dig om att mossa är underbart vackert:) Vi har en hel del i vår trädgård, på stenar och på berget bakom huset, det är det enda gröna vid den här årstiden:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Fina mossbilder.Tittade vid dagens promenad på ett stort stenröse med så fina mossor. Inte blev det ngt foto- Det får bli en annan gång. Vad fint med en den "nya" goa grannen.. Nu kommer ju den rabatten att bli ännu finare--blir en ny rabatt.. Gott att höra att du är på rätt köl igen. Var lite försiktig i "vår ruset" bara. Än är vinden isig.. Stora kramen MA

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt att det är någon som kommit igång med "vårbruket"! Här lär det nog dröja ett tag, det är alldeles för kallt och blött och trist ute... trots att solen skiner för fullt!
  Älskar dina mossbilder!!

  SvaraRadera
 4. Visst är det vackert med mossa, den är så mjuk och fin.
  Men vovvarna dessa 'herrar' de är mycket finare, mjuka, ulliga, gulliga,
  och ståtliga. Du kommer att fixa den idéen själv i 'nya' delen, det är jag alldeles säker på.
  Ha det gott, ser att våren smyger sig på.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Härliga mossbilder! Första bilden ser ut som en självlysande orm i skogen, kul, photoshopat, eller?
  Är så rädd om den mossa som ligger på flyttblocken hos mig.
  Och herrarna ser verkligen ut som riktiga gentlemän, så gosiga.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder från din trädgård. Här snöade det hela dagen igår och vi har mycket snö kvar. Fast enligt tempen har vi vår. Ur led är tiden.
  Roligt att du gillar mina mattor. Det kommer snart fler färgstarka mattor.

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag var inne och läste ditt inlägg för några dagar sen, men då gick det av nån anledning inte att kommentera! Ja, mossa är hur fint som helst till och med i gräsmattan ;) Härliga bilder. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Ååå, en till, som älskar mossa, jag tycker det är så fint, det är bland det vackraste jag vet och jag är så lyckligt lottad att här på berget har vi sådana grenar här och där och när det är fuktigt ute och mossan lyser grön, då blir jag så glad så glad.
  Hoppas du är bättre från förkylningen nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera