dalia

dalia
Pepparbacken

tisdag 16 april 2013

VÅR!!! Några keramik alster från mina kursare!


Kan man bli annat än glad!!!
våren är här!
Efter eftermiddagens Yoga med kollegan, så kom jag ut till de fina vårvädret, så det bli en fin hundprommis vid sextiden i gott väder,,(fast jag hade både tjockkofta och jacka,,och host ! överdragsbyxor,,,jag blir lite frusen efter yogan,,fast det var en och annan hundförare som vi möte som tittade på min klädsel,,får skylla på lite förkylning som finns kvar med..
nu till lite annat,,fundering  glasyr så totalt olika !!!


 Malvinas fat
 Catarinas lykta
Pias vägglykta , alla tre sakerna har samma glasyr, men inunder är det olika lersorterna.
de är dekorativa alla tre på sitt vis, tänk så olika det kan bli. Har satt en skröj ugn nu, med terminens sista kurs bränning.3 kommentarer:

 1. Duktiga kursare nämner jag igen.
  Härliga våren är här även om det regnar och
  blåser hårda vindar så spritter det i naturen.

  Ja och man blir glad när grabbarna tittar på mig
  igen,de vill så gärna springa fram och nosa på mig ser jag. Snart så känner de igen mig, *fniss*
  Ha en skön trevlig helg, jag ska jobba.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Tänkte fråga om du/ni aldrig gör raku? Har gjort det en enda gång i Stockholm, men oj vad kul det var och vad tjusiga mina hemska alster blev efter bränning.
  Tänkte vara med på en rakukurs hos Dan Leonette (MYCKET känd keramiker som bor här och som gör fantastisk keramik - kolla gärna hans hemsida). Men när jag fick se priset så avstod jag och min kusin som också skulle varit med. Det kostade 2500:- för 2,5 dag + att du måste ha med 2 x 6 alster att glasera.
  Vilket jag inte har, alltså skulle jag vara tvungen att köpa det av honom och då vete 17 hur dyrt det hade blivit. Men kul hade det varit.....

  SvaraRadera
 3. Jag har varit mycket dålig på att kommentera en lång tid, men läser mycket inlägg. Hoppas det vänder så jag blir piggare. Alla keramikalster du visat och allt från trädgården har varit underbart.Lovar skärpning.
  Ha det så gott ni alla
  Kram

  SvaraRadera