dalia

dalia
Pepparbacken

fredag 29 juni 2012

Utflykt på Botan i Göteborg,,härligt!

När jag går på Botan så fotograferar jag ofta skyltar, verkar lite knäppt kanske, men oftast är det för   att jag har blomman ,,växten hemma ,,och har glömt vad växten heter.
så tänker jag att när jag har tid ska jag tillverka lite keramikskyltar för varje växt, men  hmm tid??



så fick jag se  Sieboldin live, HAr ju två sådana men de blommade inte i år,,den ena ska jag flytta till hösten för den kom helt i mörker mellan >Fläder och Plommon..


 Dessa underbara, de sålde sådan ,,men hu vilket pris..vi vAR JU I EN TRÄDGÅRD I oLOFSTÖM  PÅ nATIONALDAGEN,  mannen som ägde den  berättade att dessa är på ingång i Sverige, och han berättade hur han fyndat sådan på Blomsterlandet?? Visst är det en  orkide? tänk att här glömde jag fota skylten för jag tänkte  en sådan har jag inte råd att äga, de måste skyddas från fukt  under vintern lärde jag mig av mannen i Olofstöm, tex en takpanna över.

Pionerna som jag missade fanns några få utslagna..men har ju många hemma ännu..

 ännu en skönhet, dom är faktiskt fina,,mmmmm..


 Vackra konstverk,,sukulenter hade inte varit fel här hemma..


 Kopparlönn en sådan ska jag köpa till Pepparbacken, jag gillar stam med struktur..
 Lökarna vart lite sent, men dessa stod fint kvar..gillar dem.

 Lådor med kaktusar och sukulenter, i växthuset..hur stavas detta tro,



Ni som följer mig på FC har sett dessa innan ,,ska nog mura in sådan här i vår mur som vi ska tillverka i sommar,,huvudkruka i keramik kombinerat med en mur av cwement och leccablock,,tro det kan bli ngt,,ni ..vi får se..

 Kaktusar,,Ökenros.. dem gillar jag..fast får erkänna att våra (min sons, fast jag sköter dem därför kallar jag dem för mina), har inte kommit ut förrän idag,,så de missa lilla kylknäppen i våras, de brukar hjälpa dem på traven i blomningen.



hmm vad var detta nu , ngt i växthusen som blommade,,
läckert..

 Bark vackert!!

 Dahlior har jag inga och vill inte ha för jag gillar inte dem, men visst är de lite vackra hemma hos er andra och på Botan fanns en mängd,,som var värda en närstudie i sina strimmor i färg..hade inte ordentliga kameran med så det blev inga närstudier på foto här.
 Perukbuskar fanns det en hel del, och dom är så fina, ,jag inser att min är pytteliten..ska nog ha några till,, ska önska det i födelsedagspresent av min lille man..
 Allium stora,,och sen blommande, var hittar man dem,,både mina vita och lila är överblommade..
 Stjärnflockan ska sees i stor grupp det är bara det att den inte vill bli särskilt stor hos mig..
 Stäppkål eller vad hette den,,den var läcker!

 Lupiner mmmm så ser inte mina ut..blommar inte alls..

Deras perenn avdelning gillade jag vanliga perenner i kombo, som ger mig sådan inspiration..
nej nu har jag vägrat se sporten på tv,,och ser då samtidigt som jag sitter här ett tv program om två äldre textilkonstnärer ,,rätt så gamla,, men jag blev lite sugen på att sy ,,så nu ska symaskinen fram...
ha en go kväll!

7 kommentarer:

  1. Det var mycket fint på Botan.. Skulle bra gärna varit med o kikat på dem. Får väl nöja mig med att kika hos Dej. Kram Ma

    SvaraRadera
  2. Vad mycket spännande du såg. Jag borde ta mig en tur till den botaniska trädgården i Åbo också någon gång på sommaren och inte alltid på hösten då allt är utblommat. En sån orkidé skulle man allt gärna vilja ha! /Mimi

    SvaraRadera
  3. Att gå där på Botaniska ger alltid inspiration, och fota skyltar är du inte ensam om.. först fotar jag blomman o sen skylten för att komma ihåg hur de ser ut också om jag inte känner igen namnet. Den där som du glömde fota skylten på måste väl vara guckosko eller nåt.. vet inte hur de stavas men vet att de är både omtåliga och dyra! Nån gång kanske man köper någon liten planta?. Ha en mysig helg.. Moa

    SvaraRadera
  4. Smart idé att fota skyltarna.
    Mycket spännande att se men jag är mer förtjust i gamla traditionella trädgårdar. Dom där "ansiktskrukorna" var inte min stil.
    Ha en bra dag. /Knatten

    SvaraRadera
  5. Bild nr 15 uppifrån, den röda lite mjuktaggiga saken, växer mycke nere
    i sydeuropa, typ Turkiet, Kroatien m.m. Jag fick namnet på den när vi i våras var i turkiet,den lappen är så bevarad att jag inte hittar den
    tyvärr. Men hoppas på att finna den förstås, ska tänka på dig då.
    Må väl/ Eva

    SvaraRadera
  6. Hej Monica!

    Vad kul att komma på besök hos dig. Mycket njutbart, många fina växter både av sådant man känner igen och inte! Som en sådan sebold (visst är det väl en magnolia?), det köpte vi i våras och vi har inte heller sett några blommor än på vårt ex. Visst är det så att man har olika förhållande till växter. Tycke och smak vet du, och väl är ju det! Dessutom växlar det över tid!

    Det här är en härlig tid som man bara måste ta vara på. Intryck som man sedan kan se tillbaka på under vintern. Hu vale vilken tanke...

    Önskar dig en fortsatt härlig sommar. Förresten jobbar du inom skolan i höst, för visst var det något...?

    SvaraRadera
  7. Förresten glömde du skrev att du finns på fb. det gör jag också Ingela Persson heter jag och du känner ju igen bilden ;-)

    SvaraRadera