dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 26 april 2010

Nu är våren äntligen här!! Keramik!En runda i trädgården för att kolla in vad som blommar,,jo dessa !

Har nu gjort en del av min keramik färdig och är inte riktigt nöjd med glasyren,,den rinner för mycket så jag kommer nog använda engober i fortsättningen,,ni får se det ändå!!


Denna torso vart lite bubblig i bränningen, troligtvis beroende på salt i leran,,men den ser lite rostig ut så en plats ska jag nog finna i trädgården åt den.


En nalle i en palm, ett dekorationsspjut till stöd för blommorna,,


En flicka på en eller i en blomma,också dekorationsspjut eller stöd,den röda glasyren rann,,ja ja men den har redan hittat ut i min trädgård.Min Ozzie han njuter i soffan,,,och i natt har stackaren haft magknip vi har varit ute flera gånger under natten,,känns ibland som man är småbarnsmamma igen,,men det är värt det för han är så go! Tänk alltid att mötas av glädje när man kliver in där hemma,,det är mycket värt som tonårsmamma;,HOst om ni förstår vad jag menar,,TYPNu har min citron börjat växa igen lika kul varje gång,på kvällarna doftar vårt uterumm gudomligt gott av citronblomster..
Nej nu ska jag göra lite nytta,,och kanske om datorn funkar ska jag hinna blogga runt innan sovdax..Har ju senaste tiden inte hunnit plus att datorn har varit lite off!12 kommentarer:

 1. Vilka läckra grejor du gjort. Vårblommor har vi också, men jag kan inte få över bilderna
  i datorn, efter haveriet vi hade här om dan.
  Vem vet det kanske löser sig, hoppas jag
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 2. Alltid kul på våren, men allt som börjar färgsätta trädgården, ich torson tyckte jag skarpt om. HA EN FIN KVÄLL, Petra B.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina grejer du gjort. Ozzie såg ganska lat ut där i soffan, hoppas hans mage snabbt blir bättre. Min Sabrina har haft så mycket problem med diarré att hon är på specialdiet, penicillin och mjölksyrebakterier. Som tips så kan man vid mindre magbesvär med hundar köra med lite mjölksyrebakterier tidvis, finns säkert att köpa på djuraffärer eller apoteken. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 4. Vad det har hänt mycket med vår blommorna, härligt!
  Den där röda glasyren blir bäst inne i tex. skålar,hopplöst rinnig på utsidan.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Så otroligt olika det blommar, värre än vanlgit tycker jag. Men man blri så glad över de små pluttarna som tittar upp överallt i planteringarna nu. LÄnge sedan jag var här, av någon anledning har du försvunnit från mi nblogglista - ska åtgärdas =) Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Hei!! Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Jeg syns dyrene passet så godt sammen de andre tingene i utstillingen. Dette er morsomt.
  Jeg likte din blomst med den lille damen. Glasur kan være vanskelig. Det kan jo ødelegge hele skulpturen. Jeg har bare gått på keramikk kurs, det er så mye jeg ikke kan. Du kan se på min Isbjørn, der ble glasuren klumpete fikk en veldig spesiel struktur, syns den egentlig ble kul. Deilig nå kommer våren.
  Ha det fint i vår sola.
  Lisbeth.

  SvaraRadera
 7. jag har inga tonåringar ännu, men jag tror jag förstår vad du menar, och då är det bra att ha djur, som aldrig säger emot och alltid älskar en och inte tycker man är pinsam etc... :o)
  Vilka häftiga grejer du har gjort!

  SvaraRadera
 8. Så vackra alster du gjort! Keramik är ngt som jag aldrig prövat på, men...kanske det blir tillfälle nångång.
  Härligt när det våras och buketten med Vitsippor var ju oemotståndligt söt.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 9. Den där med nallen på toppen blev min favorit. Verkar så roligt att pyssla i betong men jag har aldrig gjort det förutom sån där lera man höll på med när man gick på lågstadiet.
  //Knatten

  SvaraRadera
 10. Hejsan!

  Det får nog bli en keramikkurs i höst för man kan verkligen skapa i det materialet. Härliga alster du gjort och visst är det härligt att vandra i trädgården vårtid. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte din keramik var läcker! Snyggt! Jag har aldrig lyckats att få till snygg glasyr på det jag gjort..!
  Vitsippor har jag inte sett röken av här ännu. Vet inte om jag har missat dem - eller om det är för tidigt..? Får ge mig ut och leta kanske.
  Ha en trevlig Valborg! :)
  /Gunilla the Troll

  SvaraRadera
 12. Hej Monica! Alltid lika härligt att besöka din blogg! Jag tycker att din keramik blev jättejättefin! KRAM Carolina

  SvaraRadera