dalia

dalia
Pepparbacken

lördag 21 september 2013

Höststädning av växthuset!

 JAg skulle kunna odla lite till eftersom det är så underbart väder , varmt soligt och helt gudomligt skönt!
 men det råder - eller rättare sagt rådde full röra i mitt växthus
det finns ingen ork att vattna heller ,,så nu åkte alla tomater och gurkORNA, cHILIN ÄR SÅ FIN SÅ DEN FICK BOR KVAR LITE,,MEN då har jag ju bara fyra krukor istället för alla femton...Chilin och kryddtagetesen får bo kvar, en sort som jag gillAR EXTRA ÄR DEN SOM FÖRST ÄR LILA SEDAN går den över i orange,,fint!

 Det blev fint , skurar inte väggar nu det får vara till en varm vårdag,,det längtar jag ju efter ,,,

 Dessa däremot är bra att skura rejält nu så det bara är att plantera till våren..
 Bar in alla mina Hibiskus ifrån balkongen, då blir man extra glad då de är i blom, har fått stå ute där i full ro hela sommaren! Nu brukar de belöna mig med blomning hela året ut...håll tummarna för det..

 Hann gräva ny rabatt uppe vid badet, och invigde min nya lilla skottkärra, rikitg lagom för mig att köra!

 Planterade även Vin bredvid lejon springvattnet hoppas den ska slingra sig fint upp på kanten där,,
 Min nya rbatt fick en ITOH pion , Hillary ,,blir spännande om den kommer att blomma??? När om,,har beställt några fler sådana ska gräva för dem imorgon,,,ska bli en häck med  ITOH pioner,,nere vid växthuset..
 I nya rabatten fick det plats med en klematis, en fylld Blodört, en Lykkefynd, och en röd klängros, och en vit frösådd pipon, En Träd lilja Olympic Truth,,spännande hur denna rabatt ska arta sig, det kommer en svetsad ställning som Lykkefynd ska hållas sig i,,den kommer kanske först till våren..


En skönhet som jag inte har namn på ,,men en sådan har jag i planteringskön,,den krympte lite idag...
3 kommentarer:

 1. Blir lite avis. Vi har ju också ett drivhus, dock ett litet bara, men p gr a omständigheterna, har jag ju tappat all lust för sånt. Den största glädjen vi har är vår underbara Elvis. Det räcker med att han tittar så smälter man direkt. Sorgen efter Daddis finns ändå kvar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar hos mig. Jag drömmer om ett växthus, det ska gå att sitta där och mysa, inte för stora odlingar alltså, Nu ska jag läsa vidare i din blogg,..kram /Irene

  SvaraRadera
 3. Städa lite i växthuset gjorde jag också för någon dag sedan. Det mesta är ändå kvar.

  Det där med träning, kul att du också kommit igång en bra bit in i livet (för det är väl där man är???). Jag känner att jag aldrig kommer kunna jämföra mig med andra som tränat mer eller mindre hela livet eller med dem som är typ 30. Det är inte det som är målet heller. Jag är nöjd med att jag kan och vill träna och mår bra av det. Tyvärr tror vissa att bara för att man tränar flera dagar i veckan så är jag superfit. Så är det ju inte. Men, jag är bra mycket mer vältränad nu än för 3 år sedan.

  Kram

  SvaraRadera