dalia

dalia
Pepparbacken

söndag 15 juli 2012

Makens goda tårta , plus blomning just nu!

 Idag hade vi  middagsgäster, min käre man överraskade då med denna goda tårta, lite som vitchocklad kladdkaka, mums!
(det är lite kul när han får sådan ryck och bakar för själv äter han inget sådant, han tyckte att vi andra behövde det,,TAckar vi för)
 Varje mprgon går jag min runda och hittar då nya blommor som jag nästan glömt att jag har,
Stor vädd den gula har jag visat innan men ihop med denna Grekvädd så blir den ännu finare, det ljusgula till det vinröda härlig kombo.

 Rosen Pimpinellen i nedre rabatten är på G, den är besläktad med Blodtopp, men denna ska bli mer åt det cerisa hållet..spännande ,,har inte blommat hos mig innan.
 rostiga blad har denna och jag har haft lust att klippa bort den helt, men den blommade idag och var till min förvåning inte röd som den var i fjor utan svart som den var för två år sedan ,,frösådd av sig själv,,orginalet för tre år sedan var svart,,kan det vara så? fin jag gillar den svarta..

 ser ni den rosa LUpinen mörk rosa ,,lite gammelrosa,,men jag måste kolla tro jag köpt den som ljus gul,,men ska leta skylt..
den vita studentnejlikan, en favorit jag väntat på i två år har haft plantan så länge,,detta är tredje ,,har flyttat runt den i olika rabatter och se här funkade den,,den blommar,,har ni med det problemmet att i en del rabatter äter sniglarna en sort totalt och flyttar man den till en annan rabatt, även i denna rabatt finns sniglar men här äter de inte den sorten,,blir inte klok på hur dessa djur fungerar..jag har fina ölfäller nu,,de liksom drullar ner i ölen och blir marinerade till döds,,skön död ??tro...nej hu,, jag giullar inte att klippa dem heller,,har nog samlat ihop 400 idag ,,suck odjur!
Ha en go söndag ska i säng nu ,,KRAm!

4 kommentarer:

 1. Vilken smarrig tårta:-) Man kan inte riktigt fatta att det finns så mycket sniglar...400 bara på en dag.Hujedamig....

  Kram i regnet

  SvaraRadera
 2. Fy tusan stackars er, sniglar gillar jag inte, fel ord, avskyr dem.
  Men som tur har vi inga här (peppar....) bara skogsniglar där de hör
  hemma.Det är ju snigelår sägs det, inte konstigt efter allt regnande.
  Men där emot nåt man gillar är en god tårta då o då, så trevligt att
  herrar gör små överraskningar.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Imponerande blommor, men det bästa tycker jag är att ha en sån man som bl a bakar. Tyvärr har aldrig min gubbe visat sådana tendenser. Gränsen gick vid att koka ägg och kaffe!!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken hyvens karl du har som kan baka kaka! Guld värd.
  Grekisk vädd har jag nånstans måste ut och leta, den är så fin!
  Agneta kram

  SvaraRadera