dalia

dalia
Pepparbacken

måndag 2 april 2012

Vem gillar inte mina hönor...

Ett par dagar nu har mina keramik hönor legat välta ute bredvid fågelbordet..
Kolla till vänster i bild
Här kommer han ,,tyvärr är bild kvalen usel,,tagen av en stirrig son med min mobil..men vi fick se Hacke anfalla dem och ja knuffa omkull dem det lyckades vi inte se för han kände sig iakttagen när hela familjen stod innanför fönstret och flydde strax,,men han vart väldigt irriterad på hönorna så vi tror det är han som välter omkull dem..de låg i morse igen..

Ozzie sitter upp i skogsbacken och spanar ut över Pepparbacken..
Boysen busar mest,,skäms nästan för att säga det,,men idag jagade han iväg en söt liten hund från en tant som gick förbi, pinsamt,,han stannade efter matte gapat stanna femton gånger,,då vart den lille hunden ända nere vid sjön,,ingen pli här inte ,,vi höll på att träna agility och han var hur uppspelt som helst,,han satt och väntade på sin tur,,osså kom detta lilla sällskap förbi på stigen som gränsar vår tomt..efter det vart det koppel på för mr Boysen..vilket gör honom mycket sur.
Felix och jag gick promenad idag i många trädgårdar lyste det fint blått,,vi har inga sådan hemma Blåstjärna heter dem tror jag??Vill ha hela gräsmattan fylld,,hur fixar man det? lökar lökar eller?
I vart fall så tjatade sonen om att få plocka dessa då vi gick förbi tomter och kommunala planteringar men det fick han inte för mamma..då han kom hem beklagade han sig för pappa som genast kom på vart de växte där de fick plockas..bakom brandkåren i skogskanten,, jag är en nejsägare,,i 7 km så kommer vi hem och träffar pappa som säger JA!!Tur vi alla är olika!

Lite vår som jag plockat in efter morgon turen i dag.

Idag har vi röjt längs stenmuren vilket jobb jag plockar sten och maken gräver bort sand och rötter, bra blir det fast tid tar det..

I morse vart det frost,,sådan där fin frost,, som ser lite läcker ut på blommor och blader..

Dessa löjtnantshjärtan gillar inte frosten alls,,får en liten duk på sig i natt!!

I morgon ska jag köpa en Sieboldio MAgnolia tror jag,,har hittat en på nätet ,,men ska kolla i affären först..5 kommentarer:

 1. Vad häftigt, hackspetten ser nog dina hönor som ena riktiga rivaler på hans område;)) Tur att Boysen i alla fall stannade till sist:) Här har det varit ca 2 minusgrader som mest på efternatten men det verkar som om det ska bli kallare:( Hoppas att allt som "lurats" igång av sol och värme inte tar allt för stor skada. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Du borde sätta dig på "pass", och försöka filma
  hackspetten när den välter dina hönor.
  Sedan skicka in till "Mitt i naturen" tävling,
  det hade väl varit en rolig och annorlunda film.
  Jasså ni har oxå frostnätter, inte alls kul, så är det alltid varje vår,lägga på skydd o avtäcka
  Solen bränner på dagen o frosten biter nattetid, stackars växter.
  April månad är en lurig en,man måste vara beredd
  på snabba växlingar dag från dag.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken buse, alltså hackspetten! Han tror väl att det är några fåglar som inkräktar på hans revir kanske. Fast Boysen är en liten buse han också!! *fniss*
  Santos är väldigt "vaktig" när det gäller runt omkring oss, men som tur är så har ju vi ett gunnebo runt själva innertomten och det springer han utmed och skäller vilt på eventuella hundar...och människor...

  SvaraRadera
 4. Tack för dina rara ord om min bok, jag blir så glad!! Ditt fina hjärta sitter på min vita gardin som jag har isf dörr till nyckelskåpet i hallen. Där ser jag det varje gång jag tar nycklarna:)

  Påskkram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Vilka härliga hönor och den rackarn har hackat sönder båda holkarna hos oss. Vi bestämde att hålla upp med holkar ett år så får vi se om den far någon annanstans. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera