dalia

dalia
Pepparbacken

torsdag 7 juli 2011

Trädgårdsbesök hos grannen

Börjar dagens inlägg med grannens rosor ni ska få följa med i hennes trädgård lite längre ner i bloggen... Fallskärmsranka skrev någon, tack det är så härligt för alltid får jag hjälp då jag undrar,det namnet förstår jag idag( och kommer att minnas) ,,den där blomman jag hade med i förra inlägget såg ju inte ut som denna idag , den har liksom slagit ut ännu mer och liknar absolut en fallskärm..bra namn!!Denna härliga klematis har inte jag bara mina två grannar...önskelistan får det bli fin men gul!
Denna vet jag nu namnet på, tack Rolf och Britt - Marie, ni är välkomna upp på rundvandring och fika, hör av er genom Inger.
I morse tog jag en runda med kameran in hos min granne, Öppen trädgård hos grannen fast bara för mig,,,och er här.


Härlig kombination, läkesilverax och Daggkåpa.
Klippstånd, Astilbe och funkia kan det vara bättre ( jag har ju ett Klippstånd men det är näst intill obefintligt pga sniglarna festar upp det,,så är lite avis på detta höga fina.Ett år sådde jag riddarsporre, och hade massor av plantor, grannen fick en , och jag behöll två själv. Denna härliga färg hade bara två..jag har en som tur var..
Det är alltid lika inspirerande att gå in hos henne...alltid ordning och reda i trädgården och så fint med mycket kul


Nu över till Pepparbacken, den del som är mest nyanlagd och där finns bara fruktträd, bärbuskar och gräsmatta,,och planer för pergola många rabatter, och mysiga sittplatser,,men ännu är vi inte där.


är gräsmatta bara ännu,,,
Samma bild som i headern, lite grönare bara..
Längst ner i vår trädgården.

4 kommentarer:

 1. Du har många härliga växter i din trädgård och ett stort intresse för plantering och planering. Det är mycket trevligt att se. Jag är glad att jag hittade denna sidan Här kommer jag att titta in ofta. Hälsningar Eva L.

  SvaraRadera
 2. Hej där!
  Sommar och sol och mycket trädgård... Kan det bli bättre:-)
  Jag såg att du listade dig i ZON listan, bra! Den har vuxit på så sakteliga, MEN... Den behövs fyllas på, så jag undrar lite blygt om du inte skulle kunna tänka dig att göra en finfin länkning till inlägget i din marginal, så att fler hittar dit. Listan blir ju mer användbar för olika ändamål när den blir mer komplett. Hoppas du själv har haft lite glädje av den och hittat nåt spännande där:-) Det har jag!

  Ha det gott, kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint din granne har. Det är kul att hitta lite inspiration och det är trevligt med trädgårdsvänner.//Helen

  SvaraRadera
 4. Kul att ha grannar som är intresserade också! Själv har vi ju inga direkta grannar, bara en gammal gård som ligger 300-400 meter bort.
  Men det är sålt till en grupp med människor för ett par veckor sen, så det ska bli kul att höra vad dom ska ha det till. Tippar på sommarställe eftersom dom var flera, så det lär väl tyvärr inte bli någon trädgårdsintresserad.

  SvaraRadera