dalia

dalia
Pepparbacken

onsdag 4 augusti 2010

Byte på Odla, samt betongmålning

Börjar inlägget med min PLUM Lavente


Igår fick jag ett stort paket på Posten, det va från en Odla vän.
Jag är inte inne jätte ofta på Odla men ibland och nu fick jag Mejl från odla att jag hade ett mejl där..väl där inne så fick jag kontakt med en person som sett mina bilder på min Aprikosa Hibiskus som undrade om jag ville byta blommor och det är klart aTT MAN VILL..
(Tina hette tjejen--tack för jättefin hibiskus och mäktiga krolliljelökar)
Av henne fick jag en fin Frilandshibiskus lila och sex jättestora KRolllökar,kolla här,kul

Av mej fick hon Aprikos Hibiskus stickling , Fjäderhibiskus stickling, och mormor Fridas ros rotskott,,och postgången funkade ok ! Härligt med dessa odlar kontakter tycker jag.
Har ingen bild här på min Aprikosa Hibiskus, men jag är ju lite Hibiskusnörd,,min vit blommar just nu
Måste med visa min misslyckade betongkruka, DET SOM VAR MISSLYCKAT VAR ATT MOSaiken som sklle synas flöt in och blev bara gropar, ( undrar hur
man fäster den för att den inte ska röra sig??) ivarj fall så provade jag min oljefärg på alla groparna så krukan blev rätt ok ändån.

8 kommentarer:

 1. Åh, vit hibiscus ska jag ha någon gång. Kram!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder :)
  Krukan blev ju bra :)¨
  Håkan

  SvaraRadera
 3. Hej! Hoppas att du är bättre, det låter som det iaf! Tur att vi börjar jobba snart så att vi får ses! Jag behöver din experthjälp till mina odlingsbänkar,,, och vem ska jag inte fråga om råd där om inte dig, M?! Du verkar ju fixa och kunna det mesta som rör trädgård, ju!!
  Ses snart! Kram

  SvaraRadera
 4. Skitsnygg kruka! Man ska ALDRIG tala om att man misslyckats med något, utan bara tala om hur bra det blev och hur nöjd man är!!
  Du undrade över var man kan köpa lite speciella dagliljor, är det i Sverige så vet jag ingen ännu, men....följande hittade jag på nätet. Kan vara värt att testa!
  http://flower-blommor.com

  SvaraRadera
 5. Väldigt fin daglilja, gillar att baksidan avviker från framsidan. Och krukan ser ut som den skulle vara tillverkad i Finland av någon superduktig designer.
  Visst går det att ta fröer från solros!! Vet inte vad min heter, men den kommer från en av Karl Försters trädgårdar i Potsdam, det du!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Visst är det jättekul med bytarkompisar, jag har säkert bytt till mig över hälften av alla plantor jag har! :o)
  Hibiskusar är bara så kul, själv har jag en jättestor aprikos som heter Saumon Antilles, himla läcker. Häromdagen handlade jag en ny aprikos med röd mitt med ENORMA blommor, lika stora som mina händer när jag spretar på fingrarna!
  Ha det så kul på er runda imorgon,
  Lydia

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Roligt att göra lite annorlunda med betongen. Min stora betongkula har börjat släppa i ytskiktet, och när det lossnar kommer färgpytsen fram. Det ska ju föreställa solen så det kan ju vara hur många krater som helst, så nog ska den få hänga med. Hoppas min vita perenna hibiskus ser ut som på din bild, så vacker. Har sått en del som fortfarande är småplantor och en blå köpeplanta är satt. De ska ju klara vintern här så jag hoppas på småbuskar lite varstans. Täcker du dem under vintern i din trädgård? Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Hej Monika tack för din "plantering" i min blogg & välkommen fler gånger ! Vilka vackra blommor du har, man blir vääldigt inspirerad. Din sk misslyckade kruka tycker jag du verkligen fick till en personlig tuch.
  Ha det // Susann

  SvaraRadera