dalia

dalia
Pepparbacken

onsdag 30 januari 2013

Tävling!! Samt vår i luften!


Hos  http://rosorochruiner.blogspot.se

Kan du vinna korg och smink-väska kika in på  fina blogg du med!

Idag känns förkylningen lite på väg bort, när solen sken så var jag och herrarna tvungna att ta en tur i trädgården ,,och kameran,,trodde jag skulle hitta Snödroppar men ännu ligger snön tjock i mina
 Då letade jag lite detaljer som jag gillar i min trädgård , de som jag kan glädjas åt även vintertid..Trollpilen ja lite tjatigt kanske men dess form och fram för allt färg i solljus är så fin! (Du som kommer och besöker mig får gärna en pinne för att kunna skapa din egen Trollpil,,lätt att driva igång ,snabbväxande, kul att forma, samt underbar i vinterskrud

- hmm Matte? Ska vi inte spåra undrar Boysen .

 Keramiksvanen är lite snuvig i näbben!

 ¨Åter till detaljer,, 
Buxbomen, den är grön på en del ställen,,men mystiskt röd gul på en del..sjuk eller?

 En detalj som är bra i vår trädgård ett stökigt hörn som är lekplats där får man elda , såga , bygga,,ja vad man vill där håller vår elvaåring till , och oftast så eldar han hejvilt!!

 Sol mellan trädtopparna kan det vara bättre..
 På vår tomt finns som ni vet många fina murar, i kanten av skogen finns denna , där har jag påbörjat mitt Wodoland ,,trodde jag,,idag såg jag ngt mystiskt,, och frågade min make vad det vr,,han fick lite hallonplantor över så dem har han petat ner i mitt blivande Wodoland..ni ser pinnarna bakom Rhodedenron,,vet vem som ska gräva bort dem så fort tjälen släpper,,

 Hittar boken som min dottra karvade i långt innan vi ägde denna tomten,,Boken lever och växer ,,och hennes lilla inskription finns kvar, undrar vem hon var kär i då,,var nog för elva år sedan?
 Stenbänken, lite i kyligaste laget att sätta rumpan på idag.


Lite för hundarna,
 Spåret lagt i trädgården idag ,,med köttfärs ,,mmmm
 Boysen låter roligt då han söker, han är ivrig och pigg, medan Ozzie är lugn tyst och systematisk.
Efter denna trädgårdsrunda fick både matte och hundarna sova en runda...är nästan frisk ..men fy vad trött jag blev ..

tisdag 29 januari 2013

Varning för en gnällig tant..

Idag och sedan i lördags har jag drabbats av feber och influensa,
och det är urtrist ,söndag och måndag har jag legat under filtarna i ömsom frossa och ömsom svettnig,,så kände jag mig lite bättre, tänkte att då kan jag läsa lite men ack det funkade inte för mina ögon rinner och huvudet värker,flyttade då ut till soffan med filtar och hundars sällskap, har suttit upp och ja sett lite tv , kikat lite på FB och sovit,,nu kände jag mig lite piggare så kikar runt hos er..imorgon vill jag vara feberfri blir så less detta..Ilandsproblem jo ,,inte ska man gnälla över lite influensa tänker ni,,

fredag 25 januari 2013

Månaden Januari = avskyvärd...fördel --nackdel

Får man tycka det att denna månad är allt annat än trevlig...Måste gnälla lite ,,suck,,avskyr då det är så kyligt så man är som en Michellingubbe när man går ut med hundarna,,huden kliar för den blir fnas torr hur mycket man än smörjer,,,det är mörkt morgon o tidig kväll..



 Då må man hitta på saker inne..en jacka sydde jag förra helgen.tyget köpte jag 1997. lite fint för det har en baksida som är läcker..är tjockt ulltyg,,

 Igår kväll påbörjade jag  en klänning med tyget jag köpt från Stoff och Still,,fördel janiuari REOR
t
 Mina tre söner är alla födda i januari..fördel ..och lite tungt ,,men nu klarar jag det ok ,,den 23 januari 1992 föddes Isac och dog..för några år sedan var denna månad alltid tung ,,nu flyter tom hans dag förbi utan att det gör ont,,tiden läker allt sägs det..tur det.

 Januarimånad är pellisdödmånad hos mig,,
 Keramikskapelser och elever håller med mig över isen,,
Är det bara jag som funkar så då det är tungt måste jag jobba mycket, göra mycket saker hemma så går tiden fort,,nej nu ska jag gå ut i garaget och så chilifrö ,,HÄRLIGT! Snart är det februari,,Välkommen!

tisdag 22 januari 2013

Kurskväll! nu är flickorna igång

Trötta efter en dags jobb är detta avkoppling,,fast visst blir man trött av detta med,,det är hög fokusering som gäller.

Detta fat har min svärmor Inger gjort, glasyren blev speciell ,,lite läcker.

 Pia gjorde en läcker fisk

 Ett fint fat med vitlöksraspmönster,,vilket hantverk.
 Färdig fisk ala Pia
Kapslarna är många och olika alla, de är lätta att göra enligt Anna.

Chatarina gör en skål , ljuslykta eller kruka,,vilket blev det nu?
MAlvinas kakelplattor fick ni inte se,,men de var jobbiga att göra...

onsdag 16 januari 2013

Ugnsöppning,,mina alster men mest mina kursares.





 I sommar ska denna få en mur och vattensamling..äntligen höll den..



k


söndag 13 januari 2013

Månadens växt, utmaning hos Anna vattenkanna!!

 Börjar mitt inlägg med mina kursares två sista alster,, vad gillar ni silikon brösten,,jo damen är fin ,,men vem har sådana bröst ,,bara den som har gjort en operation eller? Fint ?? bestäm själv!

 frökapsel blir ju alltid fint!!"

I helgen har jag sytt av detta tyg, tovat två ullplattor av fårull och glaserat och satt en keramikugn, och vid fem idag gick jag och fick skön massage hos min vän Duang , då njuter man,,livet är gott!

Månadens växt som jag hittat hos  Anna vattenkanna se länk till höger,,den utmaningen gillar jag.


Jo min månadens växt Januari, är min röda buske och min trollpil, något bra foto blev det inte me n den är vackrast olövad för då framträder de kala grenarna så fint. Den är otroligt lätt att föröka bara att skära av en bit och peta ner i jorden.. Detta lilla träd petade jag ner för åtta år sedan och då var det ca 30 cm högt,,växer fort..